• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, chatu, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Recent Content by karlom

 1. K

  Prikolice iz kućne radinosti

  O kvaliteti postupka zavaravanja sam rekao gore u postu.Npr. Ako je prikolica složena,tj. bravarski kvalitetno pripremljena ,dobar zavarivač bi ju već zavario za vrijeme trajanja ove rasprave.
 2. K

  Prikolice iz kućne radinosti

  Znači, kvalitetna priprema zavara se mora napravititi ma kako se ona zvala. A postupak tzv. Co2 je brži od REL
 3. K

  Prikolice iz kućne radinosti

  Ako imam adekvatan Co2 aparat onda bi to bilo najučinkovitijie riješenje A ovo "korijen,bez " ne razumijem.
 4. K

  Prikolice iz kućne radinosti

  Sve je to OK,ali u ako ćemo po pravilu struke onda tu postoje i neke norme. Znači vremensko ograničenje ili učinak. Da pojednostavnim, neka svatko radi onako kako najbolje zna i gdje ima najviše iskustva. I tako bu najbolje. Naravno ako se radi o nekom sam svoj majstor projektu.
 5. K

  Prikolice iz kućne radinosti

  Uopće nije bitno kojim postupkom se zavaruje i kojom debljinom elektrode ili žice sto se tiče kvalitete zavara. Kvaliteta zavara ovisi o dodatnom materijalu,pripremi zavara,broju prolaza,aparatu i podešenosti istog. Naravno tu dolazi u obzir i kvalifikacija zavarivača.
 6. K

  Aparati za zavarivanje ili po domači "švasaparat"

  Rutilna elektroda će raditi na izmjeničnom aparatu. Na njemu se ne mijenja pol zato što je izmjenični. A na istosmjernom radi na - polu,mada će raditi i na +.
 7. K

  Prikolice iz kućne radinosti

  Ako je za motokultivator pretpostavljam da nije potrebna neka nosivost. Ja bi stavio bilo kakve 14" npr. od auta. Pa može i 185. nije bitno.
 8. K

  Bijela Izabela

  Štetno je svako alkoholno piće sa kojim se pretjeruje. Štetna bi bila i voda u velikoj količini. A kad smo kod alkoholnih pića, puno njih je štetnije od direktora. I tko zna kakve kemije sadrže.
 9. K

  Bijela Izabela

  Ne razumijem kako je zabranjeno? Zabranjena je komercijalna proizvodnja i prodaja vina. A o štetnosti tog vina bi se moglo puno pričati. Mislim da tu nema puno istine. Te priče su izmislili raznorazni vinarski lobiji i proizvođači grožđa.
 10. K

  Bijela Izabela

  Nema markice. To čovjek doma cijepi i prodaje Dakle on kaže da taj direktor cijepi na neku američku podlogu. I to se dosta dobro pokazalo
 11. K

  Bijela Izabela

  Ja sam tu bijelu sortu kupovao kod Jaske u mjestu Malunje. Čovijek kaže da je to cijepljeni direktor. Jako dobro mi se pokazao, dobro rodi,ne treba ga tretirati ništa i bobice se ne osipavaju kao na običnom. Ne znam jel pričamo o istoj sorti.
 12. K

  Cjepljenje biljki - kalemljenje

  Mislim se nema što izgubiti . Ja bi uzeo i probao. Ako ne uspije onda druge godine uzeti ranije.
 13. K

  Cjepljenje biljki - kalemljenje

  Pozdrav. Danas sam dobio od jednog dobrog čovijeka desetak divljih sadnica ili podloga za cijepljene. Posadio sam ih dio na mjesto gdje bi trebale ostati a dio u nekakav rasadnik. U frižideru imam plemke za cijepljenje. Jel se one mogu zacijepit vec ovo proljece?
 14. K

  folija za sadnju

  Hvala puno na odgovoru. Potpuno sam novi u tome i djelatnost mi je nešto sasvim drugo. Ali zanima me svašta pa tako voće i povrće. Krečem od uzgoja paprike iz sjemena. Najprije na malo, za probu.
 15. K

  folija za sadnju

  Jel postoji način sadnje paprike pod foliju bez navodnjavanja? Recimo jel postoji nekakva propusna folija. I zanima me ako ide navodnjavanje koliko je vode potrebno po sadnici.
Na vrh