• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

6640 ne iskopcava kardan

inferior

Novi član
Tu od
13 Sij 2016
Poruka
14
Pozdrav svima,
dakle imam problem sa new hollandom (fordom) 6640. Kardan ne mogu iskopcati te uvijek vrti. Traktor ima elektronicko ukopcavanje kardana preko ovakve sklopke: (slika je sa interneta)
fhr-90255-00154-672.jpg

Kad preko ove sklopke "upalim" kardan jedino mi se lampica upali, kad ugasim lampica ugasi kardan vrti i dalje. Pokusao sam izvaditi jednu po jednu zicu iz sklopke dok nije ostala nijedna -- kardan i dalje vrti. Izvadio sam rele kardana u kutiji ispod volana, pa osigurac. Nista ne pomaze kardan se veselo vrti. Ima li tko kakvog iskustva sa time?
Koliko sam nasao na internetu ako sam dobro shvatio ima neke veze i polozaj hidraulike sto mi nema smisla nikakvog.
Zasad kardan zaustavljam tako da polugicu od brzina kardana stavim izmedju brzina. Znam da nije najzdraviji nacin al mi je trenutno jedini.
 

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,144
Imaš ukopčavanje kardana preko ulja,probaj kardan pod nekim strojem dali on radi pod opterečenjem ali kad je ugašen kardan. Recimo ako imaš rotodrljaču prikopčaj i radi s njom, i ako ti je kardan ugašen a on vrti može bit da ti osla lamela od kardana koja ga uključuje i isključuje.
 

inferior

Novi član
Tu od
13 Sij 2016
Poruka
14
Hmm, traktor je preraden za u sumu znaci ima fiksnu posteljicu za vitlo te sidrenu dasku tako da sa nekim prikljucima nemogu eksperimentirat. Vitlo vrti normalno ali nisam pokusao izvlacit sa njime jos tako neznam vrti li pod opterecenjem (na prazno vrti osovinu vitla jednakomjerno bez problema)
zar nebi u slucaju da je osla lamela ona klizila kad je kardan upaljen te nebi imao snage? neznam pa pitam...
Zetor93:
kako provjeriti ispravnost elektroventila i gdje ga naci? traktor ima SLE mjenjac tako da zica malo more.
 

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,144
Malo sam se krivo izrazio. Lamela od kardana je posebna,a posebno je još jedna lamelica koja samo ukapča i iskapča kardan a u toj lamelici je 6 ili 7 lamela (to je sve skupa i jednom kučištu). Tak je bar na mom df-u

ispravnost elektro ventila probaš pomoču akumulatora ili ispravljača tako da spojiš na njega plus i minus a on mora otvarat i zatvarat,a gdje se nalazi neznam nesječam se gdje je na mom traktoru. Možda odma ispod prekidača u kabini u traktoru,traži negdje po žicama ili ga vozi mehaničaru.
 

Najnoviji postovi

Na vrh