• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

AGROPLUS 87

m1712

Novi član
Tu od
23 Srp 2019
Poruka
4
Pozdrav svima članovima!
Ima li netko mozda -radionicki prirucnik od deutz fahr agroplus 87 (2009.g),
-popis kodova gresaka ,
I ima li netko iskustva tj.imao problema s senzorom mjenjaca i kako ste rijesavali taj problem?
 

vargas

Aktivni član
Tu od
15 Kol 2012
Poruka
523
To je senzor getribe, crkava onaj niži, ja ga više ni ne mijenjam jer je to sada već sex od kakvih 1300-1400 kuna bez ruku. Možeš prevariti kompjuter da ti ne pišti u kabini i da možeš normalno raditi s traktorom, tako da si podesiš memorirani gasa na ler, i kad upališ traktor stisneš gumb od memorije i tako zbuniš ađaju. Ostaje ti nožni i ručni gas koji rade sasvim normalno. <<mi tako radimo već dvije godine bez brige jer ne dam bandi novce za bezveze. Prvi senzor mi je crknuo još pod garancijom, do sad sam ih promijenio 4 komada i više ne dam ni lipu za grešku m10 i m11 jer je to čista glupost.
 

m1712

Novi član
Tu od
23 Srp 2019
Poruka
4
Puno ti hvala na informaciji🍻
Ta dva senzora su jedan pokraj drugoga tj jedan ispod drugoga?
Ni meni se ne baca novac za to jer znam da je to mana tog traktora.
E sad da podijelim svoje iskustvo:prvi puta je senzor (donji)zamijenit kada je traktor bio 2-3 godine star i tada je ugraden modificirani iliti s adapterom i do sada je bio mir da bi sada ponovno prosvirao.(m 11)
E sada sam vratio nazad orginalni (koji je navodno ispravan) i sada mi povremeno baca gresku m11 (nekada danima mir a nekada poludi)
I sada dilema jer sam cuo da kada ode jedan senzor potrebno je zamijeniti oba (naravno modificirana) i to je to jer kao "nikom nije vise otisao taj modificirani"
Ja vise sada nisam siguran koji je ispravan a koji je neispravan...znam da se moze senzor ispitati ali saznati vrijednosti je nemoguca misija...
I jos jedna stvar... navodno kada se uvrne senzor do kraja treba ga vratiti pola kruga...postoji li tu caka tj kolika mora biti udaljenost senzora i mjernog podrucja?
Nije problem kupiti nove senzore ali zaista mi se ne baca novac ako ce to svako malo zaj.......
Ili raditi kako si ti rijesio.
Sory na poduzem postu😉
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,394
Dečki, nebi li se taj (pretpostavljam induktivni) senzor dal zamijeniti industrijskim?
Jel standardni navoj M12x1,5 ili je neki drugi? Dvožični ili trožični?
 

vargas

Aktivni član
Tu od
15 Kol 2012
Poruka
523
ZJ Navoj je M18x1,5 stariji tip senzora ima 3 žice, stavit ču slike ako uspijem, već dugo nisam ništa postavljao pa ako ne budu u formatu molim te da popraviš.
 

vargas

Aktivni član
Tu od
15 Kol 2012
Poruka
523
21710

21712

21714

M1712 imaš na slovenskom forumu Traktor-forum net temu sdf traktori i prvo je navodila sdf traktora-upute za rukovanje i održavanje, razni radionički, za sad je 7 strana, pogledaj si, ima dosta korisnih stvari.
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,394
Ima standardnih senzora i s M18x1,5 navojem. Istina, imaju navoj po cijeloj dužini. Mislim da su jeftiniji i da bi mogli možda poslužiti.
Vargas, kolike je duljine senzor do matice?
Na koji se način dihta?
 

vargas

Aktivni član
Tu od
15 Kol 2012
Poruka
523
Duljina senzora do matice je 70 mm i dihta se bakrenom podloškom, sam senzor je ušrafljen u neki kao nosač koji je uguran u mjenjač i dihta ga gumeni prsten. S tim nosačem su dobili potrebnu kosinu prema zupčaniku kojeg broji. 21731
 
  • Like
Reactions: ZJ

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,394
A kak se postiže razmak do zupčanika? Čini se da je fiksan, tj. određen duljinom senzora.
 

vargas

Aktivni član
Tu od
15 Kol 2012
Poruka
523
Jeste, duljina senzora je bitna + debljina bakrene podloške. Ako je podloška tanka onda zupčanik struže po vrhu senzora, ja sam jednom stavio dvije podloške i sve je bilo ok, dok mrcina nakon nekog vremena nije crkla. Bem im senzore i SDF.
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,394
Kupiš jeftino traktor a onda skupo plaćaš dijelove.
I sam imam SDF traktor, no nema ničega elektroničkog (osim automata za žmigavce).
 

Najnoviji postovi

Na vrh