I
igor_durdevac
Guest
igore a gdi se nalazi taj vocnjak?? v kojem dijelu bilogore
iznad Sirove Katalene, tzv podravska Bilogora
igore a gdi se nalazi taj vocnjak?? v kojem dijelu bilogore
poznato mi je to podrucje,iznad Sirove Katalene, tzv podravska Bilogora
iznad Sirove Katalene, tzv podravska Bilogora
Perica je.
U Đurđevcu padne cca 750mm padalina.
to ja 750 l/m2 x 17300 m2 = 12975000 l = 12975 m3 vode godišnje ukupno,
Za pjeskoviti teren je koeficijent otjecanja 0,1 što nam daje 12975 m3 x 0,1 =1297 m3
To je maximalni volumen akumulacije koji ti treba. (akumulacija mora biti pokuiti svu vodu s terena.) Postoji i utjecaj evaporacije.
max kiša je 150l/s/Ha. za 15 minuta takve kiše =
150x15x60x1,73 = 233550 l = 233 m3 oborina x faktor upijanja 0,15 =233.55 =35 m3
A koliko će koštati ta akumulacija? To bolje ne pitati Jedan frnd je počeo raditi akumulaciju nešto manjih dimnzija. Kad je pozicija prešla 200.000 kn stao je i ostavio to da čeka bolje dane. Poz
Za 17300m2 x 1m dubine 20.000 kn? Iliti je to krčnje i ravnanje za 20.000 kn?
@igor ni za živu galvu raditi išta da prethodno ne odeš u Hrvatske Vode. Tamo će ti sve objasniti i UZETI MJERU. Poz
Hm, a kolika ti je tu dubina? Ne mogu se ja tu snaći u tvojim dimenzijama.
Trebam pomoć i savjet. Naši voćnjaci nalaze se na obroncima bilogore, teren bogom dan, položaj, mikroklima, laka pjeskovita zemlja ma sve sve ok al nema vode, ispitivanja koja smo radili za iskopavanje bunara pokazala su da bi vode bilo tek na dubini od 120m.... prevelika investicija.
Uglavnom odlučili smo se za izgradnju akumulacije slivnih voda. pa bih molio dal netko ima iskustva s navedenim kako to izvest?
A zašto kopati akumulaciju i poslije imati problema sa algama i smećem?...kad je fiksni nadzemni spremnik jeftinija i bolja varijanta,te ne zauzima puno mjesta...
http://www.genap.nl/do sad sam nailazio samo na riješenja da je otvorena akumulacija jeftinija nego bilo kakav fiksni zatvoreni nadzemni spremnik, ako Vam nije problem molim Vas da mi malo objasnite. Hvala
I dopeljaš u tački?
I ja sam razmišljao o akumulaciji pa sam odustao. Dok iskopaš (bager), kupiš geomembranu, čišćenje i održavanje, ishlapljivanje kad ti najviše treba... Normalno sve ovisi o kojim količinama vode pričamo, ako su velike količine onda nema izbora osim akumulacije?
Kako se kod nas zove firma koja to radi?
To je cijeli limeni rezervar i gore cerada? Neke okvirne cijene po m3 ili ....?