• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Antonio Carraro

TH87

Aktivni član
Premium
Tu od
8 Svi 2016
Poruka
321
Pozdrav ekipa,
miševi su mi pojeli dio instalacije na AC 5800 TCF - pospajao sam što sam vidio, ali i dalje mi baca grešku E65305. Ima netko ideju čega je to greška da znam naći koja žica je precvikana?
Imao sam i 10503, ali ta je otišla nakon spajanja ovog što sam vidio.

Hvala

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,963
Ja, al ti neznači to puno ja sam BiH.

Posljednje uređivanje od moderatora:

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,579
Da li reverzibilni traktori imaju problem uzbrdo i spuštanja nizbrdo kad su u obrnutom modu, s obzirom na to da su im onda ripne naopako? Primijetio sam da klasični traktori puno brže prokližu u rikvercu...

reider

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2012
Poruka
885
Moguče, da koj i kod ovih traktorčiča sprednje kotače okrenu natrag, kao nekvi kod večih traktora, jer tamo vidijo sam poneve, da imadu okrenute. Možda je poanta u tome.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,963
Da li reverzibilni traktori imaju problem uzbrdo i spuštanja nizbrdo kad su u obrnutom modu, s obzirom na to da su im onda ripne naopako? Primijetio sam da klasični traktori puno brže prokližu u rikvercu...
Okrenutost ripne je bitna zbog čišćenja iste, tako da ako točak proklizuje na osrednje mekoj podlozi na jednom krugu bi bila puna zemlje, smjer "V" je čisti, te je potreban u smjeru kojem se najviše vozi recimo unapred.
Medutim traktori u kretanju unazad lakše prokližu ne zbog oktenutosti ripne na točku već zbog promjene težinskog opterećenja pogonske osovine. Ako posmotramovobičan traktor sa jednom vučom dok ide uz obalu on gura svoju masu i tad je opterećana pogonska osovina nekad i do 70%, kad se okrene na toj istoj podlozi onda je opterećenost smanjena. Ovo je osnovni razlog.
To isto može se posmatrati sa automobilom koji ima pnematik bez karakterističnog oblika ripne a slicno se ponaša opisanom načinu.

reider

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2012
Poruka
885
PA da ja dodam moje skromno mišlenje. Ako stoje ripne na gumama "prav", ripna u obliki slova "V" razgurava mekano blato i razgurava tako dugo, da dođe do tvrde podlage izpod mekane. A kad je naopako, on vuče mekano pod kotač u centar i proklizava. Ovo je samo moja vlastita obrazlagai mišlenje.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,963
Ne baš da ga vuče pod točak već puni ripnu. Ali nemoj posmatrati samo blato. Recimo kad na zelenoj travi treba u nekoj kosini u rikverc da krene on samo okreće točkove kao na ledu, a na istoj podlozi unapred ide bez problema. Težina i centar teže igraju najveću ulogu a onda ostali parametri doprinose poboljšanju.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,939
Po meni ste obojica u pravu. Bez pritiska nema dobrog gripa, a s istim pritiskom naopako okrenute ripne slabije "grizu" i prije prokližu.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,963
Sa automo u snijegu prednja vuča kad prokliže, kad se okreneš u rikverc možeš mnogo veći uspon savladat. Ripne su nebitne ili potpuno iste bez značajne razlike.

Najnoviji postovi

Na vrh