• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Autonomni/Samostalni traktori

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,435
Evo ljudi danas malo vršljam po Youtube-u i nađem na ovaj Video... Znači sve ono o čemu smo "sanjali", da traktorin radi, a mi sjedimo pod šljivom i pijemo pivicu, polako se ostvaruje...

[YT]https://www.youtube.com/watch?v=T7Os5Okf3OQ[/YT]

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,435
Ne sanjam ni Ja, zato i je pod navodnicima... Znam da su neki to spominjali kako bi bilo lijepo laditi muda kući dok traktor radi haha

To može donjeti samo daljnje probleme u poljoprivredi odnosno, smanjenje radne snage i ostajanje bez posla, poljoprivreda bi išla u bescijenje jer je tako lako za proizvest itd...

Završit će nam pokoljenja kao u onom crtiću 'Wall-e' i filmu 'Idiocracy'

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,509
To je budućnost, nažalost.
Srećom, samo na ravnici i velikim plohama.

Nema razlike ako ga računalo vodi po pravcu, upravlja špricom ili rasipačem, jel vozač sjedi u njemu ili negdje u 'ladovini.

Isto tak su se ljudi čudili tempomatu, auto pilotu...ko i danas autonomnim vozilima.
Tehnologija ide naprijed, htjeli mi to ili ne.

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008
Nisam još našao nekoga tko mi radi uslugu pa kaže oranje je 500kn/ha a još +100kn meni jer upravljam traktorom...
Takav traktor si mogu priuštiti ljudi koji se nabroje na prste jedne ruke u hrv,tako da se ne bojim..

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,509
Pitanje je dana kad budu takvi hodali po tvojem kraju. Već sad se veliki Fendtovi voze po onim poljima uz autocestu. Korak do toga je vrlo mali.

Pitam se kaj se dogodi dok takav grezne u blatu???

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
ljudi sjede u kafičima velikih gradova a traktori sami radi , deca ne bu to išlo

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,509
Griješiti dečki.
Za velike plohe to je skoro pa sadašnjost.
A za naše ficleke i nas ionak nikoga nije briga.

zagi01

Član
Tu od
20 Pro 2013
Poruka
298
Puknuti pa kaj nije to tvoj san.? U nekom postu si pisal o takvim kosilicama (ak me sječanje dobro služi) na daljanski,da ona kosi,a ti piješ pivce u hladovini.

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
Bolje nama s našim ficlekima. Mi nebumo dobili grbu na plečima od nerada ( možda križobolju samo ) ni škembu od pive ( koga zavaravam, to već imamo ).

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Puknuti pa kaj nije to tvoj san.? U nekom postu si pisal o takvim kosilicama (ak me sječanje dobro služi) na daljanski,da ona kosi,a ti piješ pivce u hladovini.
moj san piše u potpisu ...i to je jasno ko dan

zagi01

Član
Tu od
20 Pro 2013
Poruka
298
Pa to ok. Al mi se čini da ti je ono bilo za ljetne vručine kao odmor pod drvom.

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Čekaj, vi se čudite tome? A što je ovo?

[YT]https://www.youtube.com/watch?v=i2DJqIMppRw[/YT]

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Još pred nekih 10-15g je JD imal u Slavoniji neku prezentaciju i pokušaje sa auto pilotima ali je traktor po rečima mog mehaničara završil neslavno u kanalu.

Poslano sa mog LG-E440 koristeći Tapatalk

Adis90

Član
Tu od
3 Tra 2010
Poruka
683
Svi smo mi radi kad sjedemo u nesto sto ima raznih pomagala,senzora i mnogo cega jos, ali bar sam ja razmisljanja-ubjedjenja da i pored svega toga, covjek treba i mora da sjedi iza tih pomagala,bas kao sto i avioni imaju autopilot, ipak iza njega je pilot koji preuzima u kriznim trenutcima,,pa tako i traktori,neka svega toga ali ipak treba da sofer ima mjesto u kabini,,i da je tu na radnom mjestu,,.primjer brzih vozova ili cak i obicnih, krece se sinama-tracnicama dakle kontrolisano kretanje 100%,u neku ruku bi se moglo kazati sta ce masinovodja tu,ali ipak je on tu..,..

putnicara

Član
Tu od
27 Velj 2013
Poruka
290
Jedan moj kolega iz Slovenije ima dosta grbavo dvoriste i dojadilo mu je gurati kosilicu po tome. Kako se bavi elektronikom nabavio je motore i svu elektroniku sa invalidskih kolica,prebacio na kosilicu, razdvojio upravljanje od pogona bezicno i sad kada kosi sjedi u hladu sa palicom u jednoj ruci a u drugoj pivica :D

Na vrh