• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Autoradio

maschio

Član
Tu od
17 Sij 2015
Poruka
463
Jel ima itko iskustva,znanja kako spojiti konektor od antene na onu zicu od antene?

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
a znam , eto ..berem se nisu javili google meštri ..
kad bi dao neku sliku mažda padne neka ideja , ideja ne iskustvo ,xd

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,605
Postojeći konektor (u pravilu) nemreš spojiti na kabel, već kupi novoga.
On se spaja ili vijkom ili lemljenjem, baš poput antenskog konektora za TV.

Ili, ako na postojećem ima komad kabela, oguliš ga nekih 1cm, otpetljaš širm (oklop) i preklopiš ga preko vanjskog plašta, nekih pol cm dalje skineš izolaciju srednje žice. Tak na ovje strane kabela.
Zalemiš srednje žice (signal), te ga izoliraš komadićem razrezane plastične cijevi, tak da je jednako debela kao središnji izolator preko spoja vratiš jednu stranu, te drugu stranu plašta preklopiš preko nje. Sve to spojiš termoskupljajućom cijevi u dva sloja, koju navučeš prije spajanja kabela, i zagriješ fenom, upaljačem...

Da imaš sliku bilo bi ti lakše objasniti na stvarnom primjeru.

maschio

Član
Tu od
17 Sij 2015
Poruka
463
ZJ hvala na odgovoru,u mojoj situaciji je ovak znaci drugi je radio i ne pase stari konektor,kupio sam novi koji pase i sad bi trebalo tu zicu spojit na taj novi konektor.
Pa da Puknuti,to sta se ti ismijavas tome,ne vidim razlog trazio sam jel ima tko iskustvo sa mjenjanjem konektora

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
ne ismijavam se ,upravo suprotno , ne bi otvarao teme drugi put da mi nije inateresantna

ali moram zezati ZJ-a , on je moderator , hihi

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,605
Pa kaj ti nije jednostavnije pronaći adapter?

Maschio, pusti Puknutoga.
Taj bi i dva kamena na cesti posvadil. :(giggle):

maschio

Član
Tu od
17 Sij 2015
Poruka
463
ZJ trazio sam u trgovini no rekao mi je prodavac da je radio proizveden 1980.A ovo je 2016 god proizvodnja i jako je drugaciji i da je ovo jedina opcija ako ne zelim mijenjati cijelu antenu..budem pokusao sutra onako kako ste vi rekli pa cemo vidjeti kako bude.postavim ujutro i sliku da vidite..
Ma sve uredu,nikom ne zamjeram,samo se malo osjecam nelagodno jer ne znam jel sam krivo pitao ili nesto drugo.

jlukaci7

Iskusan lik
Tu od
1 Velj 2012
Poruka
3,007
Mašio ti si dobro pital ali nebi puknuti bil puknuti ako nebi malo puknul.
Puknuti kaže Muhač da je počel drugi mjesec i da bi več mogla kakova degustacija??????

Å tore 502

Član
Tu od
15 Stu 2011
Poruka
536
ZJ trazio sam u trgovini no rekao mi je prodavac da je radio proizveden 1980.A ovo je 2016 god proizvodnja i jako je drugaciji i da je ovo jedina opcija ako ne zelim mijenjati cijelu antenu..budem pokusao sutra onako kako ste vi rekli pa cemo vidjeti kako bude.postavim ujutro i sliku da vidite..
Ma sve uredu,nikom ne zamjeram,samo se malo osjecam nelagodno jer ne znam jel sam krivo pitao ili nesto drugo.

Ako nema u toj trgovini i ako prodavač ne zna, to ne znači da nema..

http://www.dobar-zvuk.hr/

Uništavati instalaciju antenskih kablova i mijenjati otpor više štete nego koristi.

maschio

Član
Tu od
17 Sij 2015
Poruka
463
Ovako je na kraju bilo,odrezao sam komad zice od antene i odesao s onim konektorom,koji sam kupio u prvom ducanu u kojem mi je covjek reko da je to jedina opcija,u servis gdje servisiraju televizore monitore i to,i tamo mi je covjek dao neki drukciji konektor koji mi je on zalemio i objasio mi kako da spojim sad taj komad zice sa onim ostatkom koji je ostao na anteni. I tako sam spojio i evo radi..Ugl ono sta sam kupio u prvom ducanu je adapter za konektor i nije mi prodao onaj dio koji se zalemi na zicu i onda se taj dio spoji na taj konektor,i zbog tog razloga je meni bilo nejasno jer je nemoguce bilo spojit zicu s tim "konektorom" koji je zapravo adapter za konektor..
Hvala svima na pomoci

Najnoviji postovi

Na vrh