• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Bambus

D

Deirdre

Guest
zna neko nesto vise o vrstama bambusa koji se mogu nabavit kod nas i ono kolko sunca /vode kakvu zemlju trebaju i kolko brzo se razmnozavaju i na kolku udaljenost se sade,htjeo bih ih posadit u red da dobim kao nekakvu ogradu,recimo 1 metar sirina i tako 20 metara u duljinu..
 

roko

Član
Tu od
10 Pro 2007
Poruka
868
sadi sve drugo osim bambusa... živo zlo i toliko agresivan korov da je to nevjerovatno!
sadili smo kod susjede prije 4-5godina...danas tjera mladice i do 6-7m dalje od matičnog stabla,,,iskorijeniti ga je jako jako teško... bolje ne sadi bambus!! posadi šta god drugo osim njega!
 
D

Deirdre

Guest
citao sam da se to sprijeci treba ga ogranicit tj u zemlju gdje je predvidzen treba ogradit limom ili debelim najjlonom ili betonom barem 60 cm duboko i onda se nemoze sirit van toga,samo me muce vrste koje nabavit posto ih ima mnogo..neznam koja vrsta je gusta i lisnata od dole do gore da se nevidi nista iza :D
 

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Lijepo ti prestani razmišljati o bambusu,kad shvatiš što je bambus bu ti kasno.Ja sam imala jedan obični,vodeni,naš autohtoni,"slučajno" mi uvalio prijatelj sa nekim vodenim biljem.Probio mi je foliju ribnjaka,a znaš kakva je to folija,srećom je bio na rubu pa je rupa koju je napravio propuštala vodu kada sam ga jedva isčupala bila na vrhu,inače bismo je morali mijenjati.I pitanje je dali nećemo morati jer sam primjetila da opet raste iako sam očistila i bacila svaku mrvicu koju sam vidjela.
 
B

bosniahos

Guest
Hoče li rasti idalje ako navučeš debele crvene gumene rukavice i navlaženom krpom u Cidokor ili sličan herbicid prevučeš po listovima.Mislim da mu je to last time in a life.
 

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Ideja ti je sasvim u redu,i sama sam razmišljala o tome,samo se malo bojim da nešto ne krene krivo pa gifosat uđe u vodu.Imamo stotinjak ukrasnih ribica u vodi,da ne počnu plivati leđno.
 

Jonathan

Član
Tu od
1 Sij 2010
Poruka
139
Nema ti tu lijeka, moj susjed je posadio bambus u svom vrtu, a sad se oboje borimo s njim.
 

Jonathan

Član
Tu od
1 Sij 2010
Poruka
139
Evo ak vam stvara problem ja si dojdem po njega...

Ne znam iz kojeg si kraja, ali u sjeverozapadnoj hrvatskoj bambus ne uspijeva baš najbolje, najdeblji bude oko debljine palca.
 
B

bosniahos

Guest
E ondak nemoj tako,mada bi se trebala propitat na nekom od poljoprivrednih fakulteta,oni sigurno znaju.
To da nema debljeg u sjeverno-zapadnoj Hrvatskoj bambusa ne stoji,vidil san debljine boce od piva.bambusa drvo.Mada su u večini slučajeva tanji.Inače isam imam međaša sa tim idejama pa svako malo posadi nekoliko ali mu baš dugo ne opstaju,nekako im nešto smita,valjdak hladna klima.
 

Zagi82

Član
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
508
Ja sam mislio posadit bambus oko ribnjaka ali vidim da to nije pametna ideja...
 

Najnoviji postovi

Na vrh