Hmm kod mene je insteresantna situacija, vecinu sam dao u prodaju, a seceri u mom mjerenju refraktometrom su preko 85Oe°, dok kada dode na otkupno mjesto, koliko god puta oni uzimali uzorak, ne prelazi 80Oe°. To je sto se tice grasevine... Chardonnay je bio 83Oe°, taman za punu cijenu od 2,50kn. Grasevina u njigovom mjerenju prvi puta 71Oe° pa 76Oe°, ali na kraju stavljaju na odvagu 83Oe° za punu cijenu, ali to nakon sto sam rekao vagaru da uzme most, a ne sta uhvati u prikolici, onda je bilo preko 85Oe°, ali oni ne pisu vise od 83Oe°.
Sto se tice prinosa, ove godine jako dobro iako smo se bojali mrzavice na, dosta velikom djelu, na kraju se sve dobro izvuklo. Vinogradi nisu 8 godina prihranjivani niti umjetnim niti organskim gnojivima.
Na jednom ha Chardonnaya napunjen kamion 11.270kg sto je izvanredno. Grasevinu smo probali na mini rezidbu ove godine na jednom prigonu da vidimo sta ce to biti i dobili smo sitnije grozdove, manje kvalitete, ali je rodilo kao da je netko nabacao lopatom, preko 4.5tone na jednom prigonu manje od 0.3kj ostatak solidan. Srecom smo dosta vodili brigu o zastiti pa nas nije plamenjaca zahvatila niti je bilo puno botritisa, sada vec pocinje trunuti od visokih secera i dosta vlage ali ostale su zanemarive kolicine za osobnu preradu, 400kg Rajnskog rizlinga, 900kg Chardonnaya i oko 1.5t Grasevine. Doduse, grasevina ce ici i nesto manjim proizvodjacima vina kojima je grasevina ove godine slaba...