Re: Berba 2007/2008
Ivan_Kos kaže:
znam, sve je meni jasno oko te politike i kako se to radi na nas balkanski nacin.. samo kazem da mi je jako zao zbog toga, upropastava se firma a bogme i vinogradi i vina takvom losom i glupom politikom. Kutjevo jos ima i vrlo dobra vina kako radi jer imaju vrlo dobrog voditelja poslova, enologa Peraka koji se zbilja dobro snalazi tamo, pogotovo mu je veliki plus uvodenje de gotho serije, koja je zbilja ok za te novce. o tome sam i ja pricao, da treba izvdojiti bolje polozaje za neki bolji rang vina i njima posvetiti malo vise pozornosti jer imate velike povrsine i sve se to da uraditi, samo je pitanje volje. iskreno, nisam bas nesto fasciniran ilockom grasevinom, kutjevacke su bolje, da ne spominjem privatne proizvodace.. mislim da se ilok treba drzati traminca koji je zbilja vrlo dobar za te novce dok je onaj kasne ili izborne berbe odlican! jest da je mozda malo skup s obzirom da dolazi od jedne takve velike firme pa mozda i sami potrosaci imaju drugaciju percepciju toga vina ali ja ga osobno cijenim.
perak,,,,hm pajdo vjerovo ili ne,,on je smao na papiru SVA vina radi jedan čovjek iz bekteža sa 3 razreda srednje škole,,,Perak je eto samo tak da bude,,
a de gotho serija,,,heh,,,toje isto laz,,,vidis de gotho graševina ti je 80%graševine +20%mirisnog traminca,,,
tak da ono,,,nije bas kako se prikazuje,,,
evo par slikica mojeg sivog pinota,,,danas mjeren šećer na uzorku od oko 120bobica sa svih strana vinograda i grozda,,,
i iznosi 102oeksla,,,,čekamo četvrtak i onda na branje,,,a kiselina mu je 6.7
obratite pozornost na onu sliku gdje je pola grozda plavo a polak bjelo,,,eto toje očito neka mutacija,,a Ivan_Kos neka obrati na urod po jednom čokotu,,,mislim da se tu slažemo,,evo ovo je vrhunsko grožđe od kojeg se može dobiti vrhunsko vino,,,