• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Boster kvacila

pantelija1

Novi član
Tu od
6 Ožu 2016
Poruka
8
Gde se može naći boster kvacila za Agrotrona i da li paše od nekog drugog traktora?

panonstib

Aktivni član
Tu od
10 Pro 2015
Poruka
160
Boster kvačila možete pronaći kod ovlašćenog distrubutera Deutz traktora ili kod distributera ZF delova jer je to model ZF 7200. On retko strada i može samo da se pokida gumica u njemu i to naručite u Zrenjaninu jer kao rezervni deo nema da se kupi. Sumnjam da je taj deo u kvaru jer on retko strada. Najvetovatnije je da je stradao deo od hidrauličnog kvačila koji napaja buster!

pantelija1

Novi član
Tu od
6 Ožu 2016
Poruka
8
Ne znam šta je u pitanju ali jako teško ulazi u brzinu,nekad udje,nekad ne...Da li postoji neki majstor koji bi mogao to da mi pogleda da ga ne vozim u servis?

Ili neki način na koji bih mogao sam da ustanovim problem..inače na traktoru se nalazi utovarna kašika pa se puno puta pritisne kvacilo...

Posljednje uređivanje od moderatora:

panonstib

Aktivni član
Tu od
10 Pro 2015
Poruka
160
Isključite na bosteru cev što ide od cilindra kvačila i tu priključite izvod sa kompresora na kojem smanjite pritisak i pustite vazduh u boster. Ako se čuje da ventil radi on je ispravan, a vama predstoji da nabavite gumice i prpakujete cilindar od kvačila i zamenite ulje. Nakon zamene gumica u posudu uspite hidraulično ulje!

pantelija1

Novi član
Tu od
6 Ožu 2016
Poruka
8
Hvala vam! Jedino što se kod mene u posudi nalazi atf ulje malo mi je čudno ali to mu je prvo ulje??

Ne trebaš citirati prethodne poruke.

Posljednje uređivanje od moderatora:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
Nije nikaj čudno.
I u kočnicama je ATF Dextron ulje, pa je zato i u kuplungu.

pantelija1

Novi član
Tu od
6 Ožu 2016
Poruka
8
Imam još jedno pitanje.Povremeno mi se čuje neko zveckanje u prednjem delu traktora rekao bih da je tu negde oko kardana za prednju vucu..ali krstovi kardana mi izgledaju dobro.Samo u toku vožnje mi se čuje...šta može biti?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
Da prednja osovina nema aksijalno lufta?

panonstib

Aktivni član
Tu od
10 Pro 2015
Poruka
160
Ovako napamet ne bi mogao da dam dijagnostiku jer ima mnogo elemenata odakle bi zvecakanje moglo da dodje. Možda ovi iskusniji mogu da Vam daju dijagnostiku o toj pojavi!

pantelija1

Novi član
Tu od
6 Ožu 2016
Poruka
8
Prošle godine sam odradio prednji trap sve sam biksnovao,nisam obratio pažnju na osovinu ali tad mi se nije čulo,skoro je počelo opet..

panonstib

Aktivni član
Tu od
10 Pro 2015
Poruka
160
Ako ste zamenili sve čaure proverite kako stoji ulje u prednjem diferancijalu. Ono se menja na svakih 1000 sati. Takodje proverite oduške na prednjoj osovini. Ulje koje treba da koristi po preporuci proizvodjača je Akros gear EP 90 LS ili neko zamensko ulje u kvalitetu SAE 80 W - 90 API GL5.
Isto izvršiti zamenu ulja u planetarnim prenosnicima na krajevima prenosa prednje osovine i to isto sa intervalom zamene od 1000 radnih sati. Koristi se isto ulje kao i u diferencijalu.
Što se podmazivanja tiče podmazuju se krajevi osovine kod rukavca obrtanja bočnih reduktora gore i dole nakon 100 sati rada i centralna osovina na 250 sati rada. Za podmazivanje se koristi Litijumska mast tvrdoće NLGI 2.
Kada ovo uraite proverite još čaure koje ste radili prošle godine i ako je potrebno izvršite podešavanje ležajeva na rukavcima!
slike.php
[/url][/IMG]

zivisic

Član
Tu od
1 Ožu 2011
Poruka
726
Ima li ko kontakt od panonstiba?...rastavija sam booster i sad vise nisam pametan na koju stranu ide klipic...proba sam obe...ali mi traktor bipa (vjerovatno da nabija tlak)
Ili ima li ko kakvu skicu od bustera?

zivisic

Član
Tu od
1 Ožu 2011
Poruka
726
A to sam skuzija...zna li ko ime prezime ili mail...
Virujem da bi htio pomoc

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
Nitko ga nije otjeral. Suprotstavljena mišljenja nisu tjeranje.
Član se pojavi s vremena na vrijeme.

zivisic

Član
Tu od
1 Ožu 2011
Poruka
726
E hvala ti...pomisat cu!
A to je tako, forum je specificno 'mjesto' neko je tu radi druzenja i laprdanja, neko samo da si nadje neku korisnu informaciju...neko pak da pomogne, normalno je da su ti svjetovi ponekad i neapojivi.
U svakom slicaju steta za forum

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,622
Zakaj bi bili nespojivi. Za mene nisu, ako kaj mogu, pomognem, :) dobil sam dosta korisnih (i onih drugih) informacija, :icon_fU: a ponekad laprdam (za bolji štimung). :mur: :icon_lol:
Najvažnije je da smo tolerantni i ne vrijeđamo druge, barem ne namjerno, a ako se slučajno dogodi, isprika zlata vrijedi.

Najnoviji postovi

Na vrh