ok ,provjeriti ću to,no zabrinjava me,što u sami spremnik ide samo plastična cijevčica a na završetku ima sitno sito,koje mi izgleda čisto,probao sam puhnuti u to i koliko se odčepilo neznam,ne usudim se tu cijevčicu izvuči iz karboratora da ne pukne,jako tvrdo ide lijevo l
L.p jeste nasli uzrok kvara?!!kosilica radi jedno 7-10min. a onda se ugasi a pumpica za pumpanje goriva ostane usisana. Dakle kad se kosilica upali,pumpica je u normalnom polozaju,dok neko vrijeme radi ,pocinje je usisavati i onda kosilica krepa. Rastavio sam karburator i sve ispuhao,no i dalje se isto dogadja.
Fala na prijedlogu.Ima sigurno membranu!
Ne treba ju odmah mijenjati, ali bi ju trebalo skinuti, očistiti i naučiti. Vjerojatno je kruta nakon stajanja!
Pa tek je 7 let stara. Prijašnja kosilica je bila duplo starija i nikakvih problema s motorom dok se nije vužgal kod švasanja pleha koji je bil spucal. I dalje je palil od šuba, jedino se neka plastika zdeformirala pa je stalno imala povečanu turažu. Kad sam kupil ovu, otpelali su je brazilci.Kaj ima membranu?..ako da- mjenjaj
Daj stavi sliku tog fergazera molim te. Nekako si mislim da je to onaj kako ga ja zovem PVC fergazer, bez membrane. Molim te.Imam kosilicu s B&S motorom serije 500 E, 140 ccm. Svako proljeće prvi put jako taško upali. Potrebno je jako puno pumpanja i potezanja. Kad motor konačno upali, nakon par sekundi se ugasi. Tak nakon 2-3 takva paljenja-gašenja počne normalno raditi. Dalje cijele sezone, pali iz prve. Jedino mu nije dosta pumpicu druknut 3 puta kak je bilo na staroj, nego 10-ak puta.
Je li to karakteristika te serije motora, ili s mojim motorom nekaj ne štima?
Šprica je slučajno poslikana na 5 ml, ili je to dostatna količina za ušpricati u difuzor?Kad kupujete kosilicu sa Briggsom, zatražite od trgovca jednu špuntu , ali ne za vas nego za motor.😁
View attachment 60096
Ovakva je dostatna.😆