• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Buče (bundeve)

• Temu pokrenuo krx pozega
  • Datum prvog posta

zagi0

Član
Tu od
17 Lis 2024
Poruka
32
Fis tražilica. I pitanje. Da li imate položen ispit za pesticide i karticu za kupovinu zaštitnih sredstava?
Da

Protiv grinja se koriste akaricidi. Djelomično koristi i sumpor koji im otežava migracije.
Ako to jesu i grinje...neki crni kukci ispod lista. Buče....sad prve godine stavljam buče pa nisam jos upoznat sa svime

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
4,527
Zato i pitam. Bez znanja nema zanata. Prvo treba utvrditi o kojem se štetniku radi, a onda izvršiti zaštitu sa odgovarajućim pesticidom. Inače se može desiti da se ne riješi problem, bace uzalud novci i zagadi bespotrebno zemljište.

zagi0

Član
Tu od
17 Lis 2024
Poruka
32
Ja isao danas Focusom u njih.....malo su manje nego tvoje. Sljedeci tjedan prihrana putem lista

Posljednje uređivanje od moderatora:

zagi0

Član
Tu od
17 Lis 2024
Poruka
32
Danas sam sa focusom a folijarnu cu drugi tjedan.....neki Bio Life iz Cipra....

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
2,207
ja planiram prvo sredinu kultivirat i to moram u slijedećih dan-dva jer više nebudem mogel, a do vikenda pošpricat focus i prihranu...drugu prihranu budem videl ako budem mogel već...

zagi0

Član
Tu od
17 Lis 2024
Poruka
32
Ja cu prije nego zatvore redove preventivno proc protiv plemenjace, pepelnice i to jos .. .

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,913
Lijepo je čuti kak vodite brigu o bučama. (y):love: U jednoj fazi sam i ja koristil folijarnu prihranu, ali sam zaključil da je forumska kolegica Jo (nažalost više nije aktivna na forumu, ali se nadam da je u drugim stvarima) u pravu kad je izjavila da su to svete vodice. Po meni ima koristi zbog brzog usvajanja škropiva, ako biljka treba trenutnu pomoć da lakše prebrodi neku havariju. Prihrana samo kroz zemlju ili tekuće gnojivo kroz sistem navodnjavanja. Usporedite količine hranjiva koje se dobivaju na jedan i na drugi način i sve postaje jasnije.

Ove godine sam osim osnovne gnojidbe kod ručnog sijanja/sadnje ispod sjemenki dodal malo kana i prekril ga zemljom da ne naškodi košicama. Danas sam prošel frezom između redova.

Sijane 2. svibnja.

Sijane 10. svibnja.

Pogled s tavana nakon završenog posla.

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
2,207
ja sam napravil kompletnu prihranu do sad. na jesen zaoran stajnjak (nije velika količina ali koliko sam imal) baš na taj dio di sam planiral tikve zajedno sa ostacima kukuruza. s obzirom da sam na ostatak te parcele stavljal žito, zatanjural sam i na taj dio 7-20-30. posijana je bila zelena gnojidba koja je prije sjetve opet zaorana. u sjetvi su dobile 3x15 i odrađena je kultivacija sa kan-om. mislim da hrane imaju sigurno dovoljno. al s obzirom da idem špricat još jednom s focusom, onda nebu naškodilo još staviti i folijarnu di bi se baziral na bor koji treba biljci.

blower

Novi član
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
4
Pozdrav!

Prvi puta se susrećem s problemom da buče imaju pojedenu samu sredinu stabljike.
Jel itko ima sličan problem ?

Kako se boriti protiv toga ?

Prilozi

• WhatsApp Image 2025-06-11 at 12.01.16 PM.jpeg
    WhatsApp Image 2025-06-11 at 12.01.16 PM.jpeg
    68.2 KB · Pregleda: 14
  • WhatsApp Image 2025-06-11 at 12.00.00 PM.jpeg
    WhatsApp Image 2025-06-11 at 12.00.00 PM.jpeg
    68.6 KB · Pregleda: 14

Najnoviji postovi

Na vrh