• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

C-355 360 kočnice

Rijad ursus

Novi član
Tu od
17 Velj 2026
Poruka
9
Pozdrav ekipa.
Treba mi pomoć hitno. Ursus c355 1975.g s4002 je u pitanju.
Dobos na desnom točku mi je pukao prilikom oranja i nisam odma primjetio, tek nakon pola sata i tako sam vozio nekih kilometar do kuce. Pregrijao se tocak naravno dimila se feroda.
Uzeo sam nov dobos, pakne, opruge, cilindar, i sve je novo stavljeno. Dobos je obrađen kod tokara.
Od tad mi blokira tocak konstatno ali ne puno i non stop se grije. Rasklopio sam i sve pregledao sve je uredno, cilindar mali sam skidao i cistio ali nisam mogao rukom uopste da ga vratim kad sam vracao klipove u njega. I nov kad je bio nisam ga mogao razraditi rukom uopste. Kupio sam nov glavni kocioni cilindar, nov kais rucne kocnice koji je otpusten skroz znaci ne koci rucna uopste. I opet mi se sve isto desava ne pređem ni kilometar sve bude vrelo dodirnut se ne moze. Jel imao ko slicnih problema, sta dalje da radim, ujutro skidam opet sve i ne znam vise od cega da krenem

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
32,718
Novi doboš ste tokarili kod tokara?

Nisi dobro sastavil.

Rijad ursus

Novi član
Tu od
17 Velj 2026
Poruka
9
Da novi zato što je baš zapinjao na jednom mjestu kad je postavljen i kad je tokar postavio na stroj, nije bio pravilnog oblika i samo je obrađen da bude pravilnog oblika. A dal je normalno da mali cilindar ne mogu vratiti unutra rukom već ga moram staviti u škrip da bi ga skupio takoreć

Rijad ursus

Novi član
Tu od
17 Velj 2026
Poruka
9
Jer ja imam kočnicu perfektnu. Dobio sam je čim sam izračio, samo što je problem što neće da vrati, non stop se točak grije i non stop mi koči

Najnoviji postovi

Na vrh