Ozbiljno sam razmišljao o spremniku topline, pa sam pitao ljude koji imaju sustav. Po meni - ako ne trošim toplinu - spremnik bi morao držati duže od 2-3 dana. ...... Za mene spremnik nije optimalno riješenje, a cijeli sustav je priličan trošak, ako to radiš kako spada.
Ipak si izbjegao dati informaciju s koliko bi rebara radijatora ti htio koristiti spremnik, od kolike zamišljene količine vode. Nije isto spremnik od 1000 lit prazniti s 100 rebara radijatora, ili s 200 rebara radijatora itd.
Spremnik topline zapravo nije ni predviđen kao "rezervoar toplinske energije" za uzgajanje naše višednevne lijenosti ne kurenja (moja slobodna iterpretacija, ne vrijeđam). Spremnik je sigurnosni element uz peć za centralno na drva, koji mora biti dimenzioniran "da zguta najmanje jedno cijelo ložište bez veze i nepotrebno natrpanih drva" dok se više ne treba grijati stan (moja slobodna iterpretacija).
Ja sam "jedan od nas" koji s namjernim preuvečanjem zapremine spremnika, pufera, težim k uzgajanju lijenosti, znači da dnevno što manje kurim, a imam što više komfora i topline, bez konstantne obaveze kurenja.

Sebi sam namjerno složio spremnik fi 800 mm, radi što kvalitetnijeg "raslojavanja vode, bez zamješavanja", pa je zbog visine podruma mogao biti samo oko 1300 lit. Jedan moj poznanik i prijatelj (iz Novog) je sebi složio više komfora, ugradnjom više spremnika i postignutom zapreminom od 3000 lit.
PS
Našao sam sad na kompu jednu od rijetkih slika na kojoj je vidljiv i moj el. bojler od 100 lit, sa spiralom za vodu na centralno, kojim smo se koristili oko 20 god. Vide se priključci na plaštu sa strane, na koje je bilo spojeno centralno, kao za radijator. Slika je napravljena u fazi rekonstrukcije, prije same demontaže tog bojlera. Vide se več uneseni u podrum - kotlovnicu, moj pufer od 1300 lit i ekspanziona posuda od 300 lit.