Potpisujem u cjelini! Zato sam i kupio Zetora. Trgovina rezervnih djelova radi do 22:00 svaki dan čak i subotom. Da se bilo kakav kvar desi pa čak i da zariba traktor u 8 sati naveče, još isti dan možete nabaviti djelove i sutra poslije podne traktor ide u njivu. To ovdje nemožete uraditi ni sa jednim drugim traktorom. Prijatelj je za Deutza tražio neki zupčanik za mjenjač 7 dana i na kraju stavio neki od Torpeda. Zamjenski original bi morao čekati 15 dana i to u trgovini u Zagrebu kod nas ga uopšte nema. A to mu se desilo u sezoni siliranja! Pa vi vidite koliko je tu 15 dana. Taj njegov Deutz je 70-to godište, za Zetora tog godišta bi našao dio odmah isti dan. A dok je tražio taj zupčanik, potrošio je goriva za pola zupčanika, na relaciji Dubica - Zagreb - Banja Luka...pa to ti i je čar volkswagena jer s ne kvari često a i oni potrošni djelovi su lako dostupni i jeftini a i zna ga puno mehaničara u šaraf, ista stvar je sa zetorom i IMT
Zetor ne ore bolje od FIATa ali je od štoreta kvalitetniji, ali ovo je bitno pogledaj koja je cijena nekog dijela za zetor a za fiat.
Neznam zašto svi porede traktore koji je bolji orač a to je na dosta foruma tako. Pa ne utiče traktor na to kakva će biti brazda nego plug i traktorista. Ako je plug loš ili ga traktorista nezna podesiti džaba da mu je neznam koji traktor, opet ništa od oranja. Pa imate ovdje u Hrvatskoj takmičenje orača. Svake godine pobjedi neki drugi traktor nije to uvijek Fiat, Zetor IMT ili šta ja znam koji... Ako se dobro sjećam, prije par godina je pobjedio neki dečko sa Torpedom i nekim polovnim dvobraznim plugom. A u konkurenciji je bilo i novih i polovnih i Zetora i Dajčeva i Fendtova i svih ostalih. A i plugova je bilo svih mogućih vrsta... Neznam dali u tom takmičenju postoje kakve kategorije i šta se tačno ocjenjuje samo vidim da za dobro oranje nije presudan traktor nego traktorista i plug.Nek me netko razuvjeri da zetor bolje ore od fiata primjerice ili štorea u istim konjima da ne bude fiat
Sigurno je da postoje razlike, ali to kakav je koji traktor orač, sigurno nije presudno kod izbora traktora, barem ne velikoj većini ljudi a pogotovo ne kod polovnih traktora!!e moj cawboy preko oranja ćeš najbolje shvatiti traktor u prenosima , proklizavanju i snazi tak da se onda najbolje vidi koji je bolji.
nemojte se kvačiti za fiata , kad sam ga spomenuo - evo dajmo primjer ČERKEZA rusa duplaka usporedite njega sa nekim sebi ravnim i pričajte mi o ,..
ipak se ne slažem sa tobom
Stara tema al neka. Ja stvar vidim ovako u oranju a komentiram zbog tema o traktorima oračima.
plug
vozač
traktor