• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Cinčanje pluga

Nixa

Član
Tu od
24 Kol 2008
Poruka
255
Dečki bok,
imam trobrazdni plug Regent Saturn kojeg bi ove godine generalno sredio.
To bi značilo kompletno ga rastaviti i nakon pjeskarenja sam mislio pocinčati ramu i polakirati je.
Znam sve oko pripreme za cinčanje i to da neznatno oslabljuje materijal radi visoke temperature, no nije mi jasno zašto plugovi već ne dolaze cinčani i da li je bolje samo ga kvalitetno polakirati.
Ako netko ima kakvih iskustava ili mišljenje slobodno napišite.
Lijep pozdrav
Nikola
 

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,504
Nema potrebe. Preskupo. Boja je čisto dosta, pogotovo ako ide na pjeskareno. Ako baš imaš novaca za tu namjenu, stavi 100 mikrona (2x50) eposkidne temeljne i 100 mikrona (2x50) poluretanske završne.
 

Nixa

Član
Tu od
24 Kol 2008
Poruka
255
Razumjem, hvala na odgovoru.
Cinčanje bi došlo caa 1000kn, al da opet onda ako ga se negdje ošteti i skine cink opet tu može hrđati, a onda pjeskarenje po cinku nema smisla itd.
Možda onda bolje ovako kao što kažeš, kvalitetno grundiranje i završna, oboje u dva sloja i biti će odlično sređen za dugo godina.
 
Posljednje uređivanje:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,580
Samo ga drži pod krovom i nebu mu nikaj.
 
Na vrh