• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

član OPG-a

  • Temu pokrenuo tancy
  • Datum prvog posta
T

tancy

Guest
u redu hvala! :)
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262
pozdrav,
ja sam trenutno u radnom odnosu u opg-u od svekra, ali sam na rodiljom dopustu koji uskoro ističe. inače po struci sam sss računovođa i ekonomist(završena u inozemstvu i priznata u RH). mene zanima na koji način ja mogu njemu vodit knjige, ali da on nije obavezan prema meni isplaćivat mi placu nego da ja postanem član opg-a te za mu pomažem posto sam u tom slučaju kvalificirani radnik (s time da dobim otkaz kao NK radnik sto sam sad.)
ako mi netko moze malo pojasnit kako da rijesim ovu situaciju.....hvala!!!:)

takve stvari se ne pitaju na forumu već na pravom mjestu za to. i tako većina odgovora kad netko nešto pita ovdje je nađena na netu,jer većina sad to tvoje pitanje ukucava u google i prepiše odgovor,drugim riječima pametuju. dakle put pod noge,postoje institucije plaćene za to,pogotovo jer se zakoni stalno mjenjaju,tako da i onaj koji zna ustvari nezna.
 

farmervg

Aktivni član
Tu od
7 Lip 2010
Poruka
1,421
Ovo si sasvim ljepo odgovoril takve stvari se pitaju na pravom mjestu ili će biti svakakvih informacija i prijedloga
 

Hele

Dobro znana faca
Tu od
6 Sij 2013
Poruka
1,962
Samo šta još uvijek traju godišnji, svako trubi svoje, koga god sam ja pitao nisam dobio 2 ista odgovora. Hoćeš u poreznoj, računovođa, ova agencija ona agencija... samo šaltaju dalje....

Da ja pitam sada šta mene zanima :D .
Idem danas otvarat OPG, bit ću nositelj s obzirom da sam mislio bit i jedini član. Noćas mi nije dalo mira i kopkalo me da li da prijavim i baku za člana, ona je u mirovini, a OPG ove godine neće ostvarivat prihode (voćnjak), koliko sam pročitao u brošuri onda plaćam porez i doprinose prema paušalu ali me zanima da li bi morao plaćat i za baku ako je u penziji? Tu sam negdje pročitao da mi je bolje ako imam više članova jednom kada počnem ostvarivat prihod?
Vjerujem da negdje već postoji odgovor ali teme imaju po milijon postova i nisam još stigao sve pročitat a bilo bi dobro ako bi dobio info danas.
 
Na vrh