• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Curi ulje iz hidraulike i mjenjača na kardanu - ferguson aka imt 533

hanibal

Član
Tu od
21 Stu 2012
Poruka
81
zahvaljujem,,,uvazeni clan lisnik,,,,,,,,na dijagnozi ,,slikama,,bas doktorski alat,a predpostavljam i dijagnoza,,dobro ventili ,ne drzi ,,mozda gum brtva,,ostecena,,ili opruga oslabljena ,,a rekao si luft ,,na pumpi pa se zog toga cuju udarci unutra ,ali na cemu je to luft,,i sto bi trebalo mjenjati zbog tog lufta i koliko se tako mogu koristiti ili je prijeko potrebno reparatura pumpe zbog lufta i ventila,da ne dodje do veceg ostecenja,,,zahvaljujem,,,

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Trebal bi zamjeniti ovo označeno da bi rješil lupanje (ako nije bregasta jako poderana), a najbolje da kupiš ovakav cijeli komlet (1100 kn) i imaš novu pumpu.
Postoji mogučnost da se slomi komad kulise pumpe (ovaj gornji komad željeza) i da havarija bude veča.

image ru

hanibal

Član
Tu od
21 Stu 2012
Poruka
81
e pa zahvaljujem,,,,,,,na dijagnozi,,,,,

hvala muhanicar,,,mislim da je to ,,to,,,kako je traktor polovan ,,moze se svasta ocekivati unutra,,,ali nastojat cu,,to sto prije sanirati kako nebi doslo,,,do goreg,,iako sam laik u tome,,probat cu sam ,,,a ,poslje reparacije ,,naravno izvijestit cu,,pa mozda koja slika ,,od sega toga ,,a za nejasnoce ,,pitat cu,,no nadam se ,,da sve jasno,,,interesantno ce biti vidjeti ,,uvid i procijena stanja pumpe,,,i sto poduzeti,,,no malo ce sacekati,,ali nesto ce se poduzeti,,,,,pozdrav,,,zahvaljujem:gitarist:

Pjero

Dobro znana faca
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,355
Kupio sam ležaj NTN 6009ZZNR za zamjenu na PV. Jel bi trebalo skinuti zaštitu kuglica obzirom da se nalazi ležaj u ulju?? Zaštita je metalna.

NTN6003ZZNR.jpg

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Kupio sam ležaj NTN 6009ZZNR za zamjenu na PV. Jel bi trebalo skinuti zaštitu kuglica obzirom da se nalazi ležaj u ulju?? Zaštita je metalna.

NTN6003ZZNR.jpg
Samo unutarnju stranu.

Pjero

Dobro znana faca
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,355
Znači da na stranu semeringa može ostati zaštita...koja kap bi svejedno prošla tu zaštitu da podmazuje semering...jel tako

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Točno tak. Igra to i bez skidanja zaštite ali bolje da se skine.

mursanic

Član
Tu od
1 Lis 2008
Poruka
723
Kod izmjene semeringa na kardanskoj osovini ,traktora IMT 539 82 G dali je potrebno skidat poklopac hidraulike ispod sjedala ili ne ,,,neki govore da treba ,drugi da na 533 i 539 nije potrebno ,tko je mjenjao ,molim da odgovori jer semering imam al nisam siguran ,,pa nek odgovore dečki kaj su baš sigurni .HVALA UNAPRIJED-.

Steyr 01

Član
Tu od
25 Kol 2012
Poruka
654
Netreba, to na 540 pa na dalje. Tu samo skineš vanjsku šelnu, koju drže 3 šerafa M12 i izvadiš čahuru, tj kučište semeringa. Najlakše je ako imaš onu kapu, čep kardana, našerafiš ga i povučeš van.

Posljednje uređivanje:

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Obavezno stavi i onu gumicu novu koja ide oko kucišta semeringa. I nemoj ocekivati velike rezultate na kraju. Ja sam to menjal i nakon par tjedana mi je opet pocelo sliniti.

mursanic

Član
Tu od
1 Lis 2008
Poruka
723
eto danas zamjenjeno ,bez problema ,,semering je skroz bil odvojen i oštečen ,,hvala još jednom ,eto za ostale -539 neema kajlu!

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Zaboravil sam napisati da ga nemoj do kraja naprešati jer bi mogel imati probleme kao i kolega Gajtan :s:

antungavric

Novi član
Tu od
22 Stu 2015
Poruka
1
Pozdrav molio bih za savjet kako da skinem spojničko kod imt 533 curi mi ulje iz mjenjača i hidraulika

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Joj meni opet curi na kardanu i to jako... Gledam neki dan, kak traktor stoji par tjedana, cela lokva se napravila ispod njega... Al ne curi na semeringu nego oko kucišta semeringa.. Znaci na onoj gumici okolo, a metnul sam novu kad sam menjal semering... Kad zatopli moral bum to raskopat ali ovaj put ne mecem gumicu kaj se kupi u ducanu nego idem kod Bolfa da mi napravi gumicu deblju od tvornicke, tak da ju bum jedva nabil nutra, pa više ne bude curelo...

Najnoviji postovi

Na vrh