• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

danot

B

BAGERISTA

Guest
Vidim kod tebe se na veliko delka danot,,,:supz::supz:,,,,,,,,,,ruke na muke i rastrisat gnjoj,,,,i još ti je tribalo da ti se prikolica,,,uvali u rupčagu,,pa malo ča si je krca,,,još da moraš i lopatat oko nje,,:evil:,,,ža mmi je stvarno,,,,a vijerujem ti da ti nije bilo do slikanja.......:madmana:

ne sekiraj se i mene j..e imageshack,,,šta neče da ti učita neke slike,,ili,,baca ti van onaj prozor s crvenim x-om,,,file not faund,............ako je to onda ima ljeka.

danot

Član
Tu od
2 Srp 2009
Poruka
633
To je takvo mjesto, uvjek prikolica zaglavi,ima vlage, vjerojatno zbog gnojivo. Sve je bio OK dok sam utovarao, krenuo jedan metar i eto ti, prikolica potonula, i kako smo je vukli ukopala se do sasija(samo jedna strana, umalo da se prevrnula), pa smo je okopali i tako izvukli.

imageshacku uploadira slike i pokaze tog crveni X, ja sumnjam jer sam presao limit na internet i mi je jako spor...
Pozdrav:partyman:

B

BAGERISTA

Guest
tamo di ti piše upload now,,,pored ti piše sitno UPLOAD NOW
UPLOAD NOW
Can't Upload? Try This. ,,,tu klikni za slike koje neče,,,i dere bez problema,,,ista je procedura,,,i diže slike koje prije mi nije htio,,,,skoro nijednu,,neznam zašto,,,sad ide tako,,,iz jedeog albuma od 30-tak slika,,,mi je digo samo dvije,,kasnije sam preko ovog riješio sve...........;)

Nači klikni na mala slova pored,,,i deri ,,javi kako se ponaša.........(mislija sam da samo mene zeza)8)

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
pozdrav,e jesi pretovario tu prikolicu imao bi šta stari FAP vuči al dobro bar su ovi što su te izvlačili zaradili pijaču:drinkers:

danot

Član
Tu od
2 Srp 2009
Poruka
633
tamo di ti piše upload now,,,pored ti piše sitno UPLOAD NOW
UPLOAD NOW
Can't Upload? Try This. ,,,tu klikni za slike koje neče,,,i dere bez problema,,,ista je procedura,,,i diže slike koje prije mi nije htio,,,,skoro nijednu,,neznam zašto,,,sad ide tako,,,iz jedeog albuma od 30-tak slika,,,mi je digo samo dvije,,kasnije sam preko ovog riješio sve...........;)

Nači klikni na mala slova pored,,,i deri ,,javi kako se ponaša.........(mislija sam da samo mene zeza)8)
Evo sad dize slike, neznam sta mu je jucer bio:prayer:

Pune gače , a?:mrgreen:
Zasto pune, ne, nije mi prvi put;)

pozdrav,e jesi pretovario tu prikolicu imao bi šta stari FAP vuči al dobro bar su ovi što su te izvlačili zaradili pijaču:drinkers:
Uvjek tovarim sa drvene strane na prikolica, ali sad nisam jer nemogu da ulazim u plastenik , uvjek tovarim ovako:

Uploaded with ImageShack.us

B

BAGERISTA

Guest
Krcaš ti to bez greške..................nema milosti,,,neka vozi,,,,a kudf on vozi,,,fergi neče,,,,to je sigurno..jedino fiat prolazi....:rolfer::rolfer::rolfer:,,šala,,,vidim povišenja,,,do neba..

danot

Član
Tu od
2 Srp 2009
Poruka
633
Krcaš ti to bez greške..................nema milosti,,,neka vozi,,,,a kudf on vozi,,,fergi neče,,,,to je sigurno..jedino fiat prolazi....:rolfer::rolfer::rolfer:,,šala,,,vidim povišenja,,,do neba..

Vozi on, sta ce, koja budala njega goni:madmana:,a u jedna prilika gde sam izasao sa ovu prikolicu sa povisenja tamo nije mogao da izadze mali fergi sa autoprikolica, bila je takva situacija i mjesto, covjek je pcovao mog traktorcic, ali u oranje me pojede, dok ja okrenem jedan krug u njivu susjed sa 539 okrene tacno 2, oba sa dvobrazdni plugovi i dubina tu negde isto. Ali nedam mu se, trazim jos jednu budalu sa 539, da izmjerimo sile kuka-kuka na asfalta:mrgreen:

stefanmkd

Član
Tu od
8 Ruj 2010
Poruka
417
Vozi on, sta ce, koja budala njega goni:madmana:,a u jedna prilika gde sam izasao sa ovu prikolicu sa povisenja tamo nije mogao da izadze mali fergi sa autoprikolica, bila je takva situacija i mjesto, covjek je pcovao mog traktorcic, ali u oranje me pojede, dok ja okrenem jedan krug u njivu susjed sa 539 okrene tacno 2, oba sa dvobrazdni plugovi i dubina tu negde isto. Ali nedam mu se, trazim jos jednu budalu sa 539, da izmjerimo sile kuka-kuka na asfalta:mrgreen:
Vec ovo mi se svidja, bas bi hteo i to da vidim :supz:

B

BAGERISTA

Guest

E da sam tamo,,,,sigurno biš ima budalo,,,i to bez problema,,,bimo se vukli,,,pa makar,,i spušio,,,a(to bi sigurno),,...:lol::lol:
A to da si povuka van,,,prikolicu,,,to je sigurno,,,,jer sam ima prilike,,vidit,di iz boške(šume),,,vuče i fergija i prikolicu,,,i to dobro punu(kad sam sa pokojnim didom krca prikolice,u šumi,,,bile su složene ko kutija šibica)..
A u oranju,,,e tu si puška,,,i to debela,,jednom sam, oro cijeli dan s njim,,,čitaj(tv),,,i mogu reč da sam ora,,,i nikako naprid,,,prema fergiju,,,,slobodno rečeno,u pola manje,.............:shock::mrgreen:

danot

Član
Tu od
2 Srp 2009
Poruka
633
Vec ovo mi se svidja, bas bi hteo i to da vidim
Trazim budalu, ali nece svako da trga traktor:blackeye

E da sam tamo,,,,sigurno biš ima budalo,,,i to bez problema,,,bimo se vukli,,,pa makar,,i spušio,,,a(to bi sigurno),,

Ne bi hteo stobom, imas prevelike gume 12tice na fergija i bus me rastrgal, trazim ja 11ke(mogucnost ko lubenice:lol:), pazim ja sa kome... (sala:weedman:), pozz:partyman:

Evo i neka fotka, sredivalo se plastenik za nova rekolta:

Famozni mjerac okretaja za TV je imao probni rad,radi bez greske, ostaju jos sitnice za dorada, ono glavno, princip kako bi to radilo mi je bio najbitniji:

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Daj, ako imaš volje Danot, malo pojasni kako si to napravijio, kako radi, jel može njega da se priključi na alternator od auta, koliko je precizan i sve ostalo što ti pade na pamet.
Inače svaka ti čas na izradi jer kako kažeš radi bez greške. Vjerujem ti da ti ova home made spravica radi kako treba. :p
Trebaš nama video stavit pa da vidimo kako skače kazaljka.

Žuti

Član
Tu od
29 Lis 2008
Poruka
609
Pozdrav kolega , ....pa kod tebe nema odmora , stalno si pod punim gasom , .... svaka čast :prayer::prayer::prayer:
Pozdrav iz Slavonije u daleku Makedoniju . Živio :partyman::partyman:

danot

Član
Tu od
2 Srp 2009
Poruka
633
Peter, bude video kad to doradim, obecam, ali to kod mene moze da potraje i mjesec-2, znas da sam vlecuga kad radim nes...
Izradio sam ovu shemu:

Naravno da se moze prikljuci na alternator od auto, w-termial od shema prikljucis na jedan statorski namotaj,bilo koji od 3, nema veze, obelezio sam:

Inace ovo bude precizno isto koliko i ovog uredaj za mjerenje okretaja:

Ja cu to sad da bazdarim, ugasen motor, 0 okretai,kazaljka je na nula, upalim motor, izmjerim okretai sa mjeracem na radilica i obelezim na skala, dodam gas recimo na 1500, pa 2000 okretai opet obelezim i to ti je to, kad je home made bazdarenje ne gine.
Imam ovakve instrumente koi imaju mogucnost mjerenje okretaja kod benzinske motore

, rastavio sam da vidim unutrasnost, kad ono glavni glumac unutra je kolo NE555, pa krenuo o samogradnja.
Pitaj sta te zanima, a procitaj i temu "izrada brojaca okretaja", dosta se i tamo pricalo, volja uvjek imam:blackeye
Ideja najprije mi je dao Joekiki, objasnio je on malu, ja sam ga skuzio, pomognao muhanicar, i naravno kolegi iz drugi forumima, princip, frekvencija iz alternatora ovog sklop pretvori u velicina mjerliva sa onog ampermetar.
Kako se povecavaju okretai motora povecava se i frekvencija...

Zuti, hvala prijatelu za pohvale, hvala za pozdravu, radim punim gasom jos 15tak dana a nakon to na veliki godisniji odmor u Skopju(citaj fakultetu).
Pozdrav i tebi:partyman:

B

BAGERISTA

Guest
Kod tebe,,,danot,,,nema mira,,,nikako,vidim, plastenik se je spremija gnjoj podoran,,,nema se ča reč nego da si radnik...:prayer:
Vidim dosta je grudvasto,,,,a nije ni čudo,,od ove suše..,,,a vijerovatno ni kod vas kiše,,,od nikud.
A još pored sveg dela ,najdeš,da se i zajbavaš s izboljšanjima,,,i to strujnim,,,,nema se tu ča govorit,,,samo če se jednom vidit,,kako prolazi tomo kroz plastenik,,,s, lampama,,,ko betlehem,,,i sa svim mogučim instrumentima........:shock::p:p

A samo ti lipo rokni još koju sliku,,kad stigneš...

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167

:axe: :axe: ti je dam!! ovisi ko je za volanom!! :butthead:

B

BAGERISTA

Guest
:axe: :axe: ti je dam!! ovisi ko je za volanom!! :butthead:

Upssss........:mrgreen::mrgreen:,ma ja,znaš.ma ne,ovaj,da ma,,,ide on ko ,,m najači je,da!!!!!:rolfer::rolfer::rolfer:

danot

Član
Tu od
2 Srp 2009
Poruka
633
Kod tebe,,,danot,,,nema mira,,,nikako,vidim, plastenik se je spremija gnjoj podoran,,,nema se ča reč nego da si radnik...:prayer:
Vidim dosta je grudvasto,,,,a nije ni čudo,,od ove suše..,,,a vijerovatno ni kod vas kiše,,,od nikud.
A još pored sveg dela ,najdeš,da se i zajbavaš s izboljšanjima,,,i to strujnim,,,,nema se tu ča govorit,,,samo če se jednom vidit,,kako prolazi tomo kroz plastenik,,,s, lampama,,,ko betlehem,,,i sa svim mogučim instrumentima........:shock::p:p

A samo ti lipo rokni još koju sliku,,kad stigneš...

Imalo je grudve da, 3 puta orano, dvobrazdnim, trobrazdnim, prasacima, i na kraja Flora je lako rjesila grudve, meke su bile, slike oranja nema jer je orano u mraka, navecer jer ovih dana preko dan su pekolne gorestine a kamoli u plastenik da ulazim, i frezanje je u mraka pa su mi malo losi slike.
Kise nije imalo vec 3 mjeseca, mozda vise:scratch,svejedno u plastenik nema kise:finga:
Kad je rjec o izbolsanjima, najbolje izbolsanje bi mi bilo ugradnja neki far na Floru, IMT 506 ima izlaz struje mamicu mu...

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318
Pozdrav kolega!
Famozni mjerac okretaja za TV je imao probni rad,radi bez greske, ostaju jos sitnice za dorada, ono glavno, princip kako bi to radilo mi je bio najbitniji:

Bravo...:supz::supz::supz:
svaka čast...:prayer:
pozzz joe!

Na vrh