• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

danot

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Brojač okretaja

Razumem neke stvari, gde se priključiti na alternatoru (W), za kazaljku upotrebiš ampermetar... Razumem i to kako češ baždariti.
Ali onu šemu koju si nacrtao ne razumem, ona je previše za mene jer nisam električar. Ali brat mi je stručko za struju, bilo to jaki ili niski napon, sve on to kopča pa tako ponekad njega pitam za savet :weedman:. Vjerovatno bi trebalo i za tu šemu da ga pitam pa da mi pojasni :oops: :lol:.

Hvala za pojašnjenja koja si napisal i sve pohvale na tvojoj izradi.

B

BAGERISTA

Guest
Imalo je grudve da, 3 puta orano, dvobrazdnim, trobrazdnim, prasacima, i na kraja Flora je lako rjesila grudve, meke su bile, slike oranja nema jer je orano u mraka, navecer jer ovih dana preko dan su pekolne gorestine a kamoli u plastenik da ulazim, i frezanje je u mraka pa su mi malo losi slike.
Kise nije imalo vec 3 mjeseca, mozda vise:scratch,svejedno u plastenik nema kise:finga:
Kad je rjec o izbolsanjima, najbolje izbolsanje bi mi bilo ugradnja neki far na Floru, IMT 506 ima izlaz struje mamicu mu...

To bi bila ja mislim prva kopačica,.,,,,sa svijetlom,,,,,ajme,,da vidiš u prahu-mraku,,,di kopaš.......
A za kišu,,,znam da plastenik nije da unutra pada,,,ali opet dobro dođe da izvana malo osviježi............:partyman:

danot

Član
Tu od
2 Srp 2009
Poruka
633
To bi bila ja mislim prva kopačica,.,,,,sa svijetlom,,,,,ajme,,da vidiš u prahu-mraku,,,di kopaš.......
Kad pogledas video ti bude jasno zasto zelim ugradit far, imam neke ideje, treba ih detaljno razradit:
[YT]http://www.youtube.com/watch?v=-Tq8tDag6LU[/YT]

Sto se tice brojac okretaja, naso sam kazaljka za nesto manje od 2 eura :gitarist:, ali ni u kom sjucaju nesmjem je ugradit na instrument tabla, tabla jako vibrira i bi popizdila kazaljka, planiram je ugradit na stupu volana, tamo skoro i da nema vibracije, gde mi je mjerac pritiska ulja, a mjerac pritiska da maknem na neku drugu stranu.

B

BAGERISTA

Guest
Kad pogledas video ti bude jasno zasto zelim ugradit far, imam neke ideje, treba ih detaljno razradit:
[YT]http://www.youtube.com/watch?v=-Tq8tDag6LU[/YT]

.

Vijerujem,,,,jer na videu je totalni mrak..........:(niš se ne vidi,,,valjda zato ti treba svitla...:scratch

danot

Član
Tu od
2 Srp 2009
Poruka
633
Procitao si mi misla,a:finga:
Bas to mi je bio u glavi, da dinamo od bicikla naslonim na remen:gitarist:

S

staffmen

Guest
evo vidim da imas paradajz pa da se ukljucim.
Ja sam do jucer radio u plasteniku sa paradajzom povrsine par hektra.
rezao sam listove. Rezu se prva tri lista na svakoj stabljici svakih 7 dana.
izmedu su ove tracnice po kojima se vozis sa kolicim i beres, a ujedno sluze i kao grijaci. kroz njih ide vruca voda iz spremnika od 170 000l (170m3)
raste na kamenoj vuni a svu hranu dobiva kroz dvije kapaljke.
dnevno ode oko 350kg te hrane koja se mjesa vodom.

evo kak to izgleda.

danot

Član
Tu od
2 Srp 2009
Poruka
633
Ni sadimo jedna sorta paradajza koja nema toliko listove da ih rezemo, zove se MAGNUS, i paradajza vodimo na 2 catala, evo slike, malo su starije, sad plastenik je posaden sa persina.

Uploaded with ImageShack.us

Imali smo probna sorta ova godina na koja smo rezali listove, 2 mali plastenika ali iduca godina necemo je saditi, ona je bila na jedan catal upravo kao ova na tvoje slike.
Ne grejemo ni plastenice, posadimo ih kraja 3 mjeseca, pa sta bude nek bude, jer ja i brata u to vreme smo na fakulteta, radimo samo preko vikend, otac ne radi poljoprivreda, a majka nemoze pored svega i da greje sama.
350kg hrane, uff, ja dnevno stavim oko 5kg, sve ukupno na 1000m2 plastenice, hrana isto mjesam vodom, cak ranije u ova tema sam postavio slike kako to radim...
Hvala za info i slike:mrgreen:, pozdrav:partyman:

B

BAGERISTA

Guest
evo vidim da imas paradajz pa da se ukljucim.
Ja sam do jucer radio u plasteniku sa paradajzom povrsine par hektra.
rezao sam listove. Rezu se prva tri lista na svakoj stabljici svakih 7 dana.
izmedu su ove tracnice po kojima se vozis sa kolicim i beres, a ujedno sluze i kao grijaci. kroz njih ide vruca voda iz spremnika od 170 000l (170m3)
raste na kamenoj vuni a svu hranu dobiva kroz dvije kapaljke.
dnevno ode oko 350kg te hrane koja se mjesa vodom.

evo kak to izgleda.

Ooooo, da poomidori,,,ono su stabla..........

Svaka čast,,na delu,,ima se ča delat,,,na toj površini...:supz::supz:

danot:partyman::partyman:

Kod tebe se dela na veliko,,,ali ovo su stare,,još dok nisi nagnjojija,,i zora.....

danot

Član
Tu od
2 Srp 2009
Poruka
633
Stara je to slika jeste, na pocetka berba paradajza(pomidora) u veliki plastenik. U mali plastenice berba jos uvjek traje, paprika je zavrsila i tih plastenice su sad sa persina(magdonos),ovo rastenije iz slika, neznam kako se zove kod vas?:oops:

Pokazalo se kao vrlo profitabilno, trazi mali trosak a ima dobra cjena:supz:

B

BAGERISTA

Guest
Za peršin znam šta je,,,,ali se teško more reč,,,ča je ovo sa slike,,možda grašak,,,,ali sumnjam sad..:shock:

Ali ako ide,,,msamo gas,,,ime nije ni bitno..:supz:samo da se proda,,,i da čovijek zaradi koji dinar..

danot

Član
Tu od
2 Srp 2009
Poruka
633
Evo,ovo je slika to rastenie iz plastenika malo iz blizina,kod nas se to zove magdonos,kako ga vi zovete?, ja sam mislio da ga zovete persin:confused:

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,907
Evo,ovo je slika to rastenie iz plastenika malo iz blizina,kod nas se to zove magdonos,kako ga vi zovete?, ja sam mislio da ga zovete persin:confused:

je,to ti je peršin....glavom i bradom...

B

BAGERISTA

Guest
To je peršin,,,jer mi ima male listove da bi bija kanabis..........:rolfer::rolfer:
I poli nas se zove PERŠIN,LIST,,,ILI PO DOMAČU,PREŠEMULA....:partyman::partyman:

danot

Član
Tu od
2 Srp 2009
Poruka
633
Pa to je persin, usovrsio sam ja vaseg jezika:rolfer:

P.S,o kanabisu nemoj pricati, da ne slucajno nekog dodze u kontrolu da mi otkrije onaj jedan plastenik:mad:

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
Misliš onaj plastenik sa začinskim biljem....:cool:..tko ga nema tužan mu život:weedman:

B

BAGERISTA

Guest
Pa to je persin, usovrsio sam ja vaseg jezika:rolfer:

P.S,o kanabisu nemoj pricati, da ne slucajno nekog dodze u kontrolu da mi otkrije onaj jedan plastenik:mad:

Šala..........:weedman::weedman:,......
Nadam se da nisi shvatija ozbiljno.....:supz::supz:

danot

Član
Tu od
2 Srp 2009
Poruka
633

Najnoviji postovi

Na vrh