• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Državno zemljište u zakupu

B

bok123

Guest
Re: drzavno zemljiste u zakupu

Poljodjelac kaže:
Šta je tu čudno di vidiš sada Lasla, Zdravčevića i ostale bunđije, kad su se namirili mir i tajac.
Dok nisu dobili što im je trebalo svaki dan su bili na tv.
Grivičić priča o tajkunima a šta on pokušava biti sa svojim ponašanjem.

Dobro dečki , a prema kome oni imaju prvenstveno odgovornost? Pa prema obitelji, kao i mi svi. Ako može riješiti probleme za djecu a možda i za unuke, da li mu je za zamjeriti?
Kada bi vama netko dao da biraš: zašuti i riješit ćemo ili pričaj dalje, već ćeš ti naić, --- šta bi izabrali :?:

P

Poljodjelac

Guest

Nije to problem,jer u kapitalizmu se svako bori za sebe , ali je jadno to njihovo glumatanje pred kamerama
on se kao bori za seljake. Bilo bi bolje da prizna da se bori za seljaka(za sebe ako se smatra seljakom)

B

Bobo

Guest

Istinu pisete i jedan i drugi...

Ne znam kako bih ja na njihovom mijestu, ali naravno da bi svaki iole normalan covjek najprije sebe namirio pa onda drugima ako sto ostane. No kao sto znamo da prilika cini lopova, pa tu niti ovaj slucaj nije izostavljen. Vidi da moze nekaznjeno sebi grabiti i sakom i kapom, pa ako prodje, dobro, ako ne prodje, opet dobro... Pravit cemo se pred TV kamerama jadni i nemocni jer drzava ne da zemlju u zakup, ali presutjet cemo podatak da vec obradjujemo 500 ha drzavne zemlje...

U nasoj drzavi se te stvari rade tako i radit ce se sve dok ne dodje netko tko nije toliko pohlepan, pa da i drugima malo ostavi, a dok to vrijeme nastupi, nacekat cemo se, ako i docekamo... Nazalost.

P

Poljodjelac

Guest

Ma sve u redu, borba za život , ali nemoj mi glumatat i pametovat i pravit budalom pred kamerama koje također i ja plačam na toj javnoj (prije jadnoj) televiziji.

J

johndeere

Guest

ja kao čovjek s nekim moralnim i ljudskim vrijednostima se ne mogu složiti s tezom.. pa neka mu zemlja barem je osigurao svojoj djeci budućnost, a sto s budučnošću naše djece...

ovo stanje ili bolje sranje u hrvatskoj poljoprivredi nije samo krivica politike nego i naših Tribuan koji ko tobož predstavljaju onog malo seljaka

da neko ne bi mislio da propagiram da se zemlja vrati kombinatime ne nikako, ali ovo što sam danas cuo mi je malo poljuljalo mišljenje. ako već ne možemo dobiti svi zemlju onda neka ona ostane kombinatima pa ćemo mi ljepo sve rasprodati i otići tamo raditi i biti bez brige i pameti
a ovako niti mi imamo priliku dobiti komad zemlje niti oni bogci koji tamo rade nemaju plaću jer je nemaju gdje zaraditi
i što sad gospodo... :scratch

P

Poljodjelac

Guest

Ma mogli bi svi koji rade zemlju i žive od nje dobiti komad zemlje jer zemlje ima,
ali kad bi u vlasti bili pošteni ljudi koji bi to znali podjeliti.
Ovako u svakom selu se izdvoje lokalni nezasitni, za vlast podobni pojedinci kojima nikad dosta.
Uzimaju što god mogu pa onda to nemogu obradit kako treba.

B

bok123

Guest

Poljodjelac kaže:
Ma mogli bi svi koji rade zemlju i žive od nje dobiti komad zemlje jer zemlje ima,
ali kad bi u vlasti bili pošteni ljudi koji bi to znali podjeliti.
Ovako u svakom selu se izdvoje lokalni nezasitni, za vlast podobni pojedinci kojima nikad dosta.
Uzimaju što god mogu pa onda to nemogu obradit kako treba.

Da , da , tako je i kod nas.

S

seljaček

Guest

Ako je ovo demokracija a kažu da je ako smo svi jednaki a kažu da jesmo zašto onda recimo jedno poljoprivredno gospodarstvo zapadne 1000 ha državne zemlje a recimo mene isto tako jednakog zapadne kura. jalove ovce . Ovo društvo je bolesno na bolesnim osnovama počiva. Pošteno bi bilo da nakon one tamnice naroda državna zemlja ide u privatizaciju po nekim moralnim osnovama npr. 140.000 polj. gospodarstava upisanih u upisnik količinu zemlje ravnomjerno razdjeliti na svako gospodarstvo, koliko mu pripadna ako 1 ha onda nek bude 1 ha ali svima jednako . ako treba 1ha meni ali i grivičiču ili grgiču ili sl. a poslije kada izađemo na tržište ravnopravni ako je grivičič tako sposoban neka on pokupuje i 10000 ha nemam ništa protiv da pače ali kada neki tajkuni dobiju zemlju za 3600 kn ha od poljoprivredne zadruge a čovjek koj graniči sa tablom nemože dobit onda se treba pitat ko tu koga jeb. .

J

johndeere

Guest

slažem se sa seljačekom svima jednako pa onda ko ima para neka kupuje od ovih drugih... neka oni nama daju slobodno tržište bez podilaženja pojedinim moćnicima pa da vidimo onda čija baba crnu vunu prede

ko zna napred ostali stoj!!!

kloki

Član
Tu od
10 Tra 2008
Poruka
140

seljaček kaže:
Ako je ovo demokracija a kažu da je ako smo svi jednaki a kažu da jesmo .

gresis u demokratiji nisu svi jednaki nego su svi razliciti,a zna se gde su svi bili jednaki.
medjutim hteli smo demokratiju ,eto nam je.

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
1,816
tema je dosta stara, tj nektivna, ali da ne otvaram novu, može li se negdje pogledati koje površine spadaju pod državno zemljište? za početak ako ima na internetu ili moram do agencije?

pixa93

Novi član
Tu od
1 Stu 2014
Poruka
23
Državna zemlja

Neznam jel otvaram drugu temu ali nemogu nigdje nac nista o tome a zanima me par stvari.
1. gdje se prijavljuje za drzavnu zemlju, tko ima privilegije, prednost i tako to
2. gdje se moze vidjet koliko u zupaniji ima te drzavne zemlje na raspolaganju.
Unapred se zahvaljujem na odgovorima.

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
Re: Državna zemlja

Najprije bi trebalo valjda vidjeti u jedinici lokalne samouprave,tj.opčini,oni bi trebali imati na papiru crno na bijelo koliko ima državne zemlje na raspolaganju,samo se nadaj da u opčini ne vlada rođačko pogodovanje i kojekakve mutne radnje

adonis basser

Aktivni član
Tu od
26 Velj 2013
Poruka
1,223
za zakup državne zemlje se sada moraš javiti na natječaj koji raspisuje isključivo agencija za poljoprivredno zemljište. na stranicama agencije : www.zemljiste.mps.hr/ imaš sve detaljno obješnjeno po kojim pravilima se može doći do zakupa državnog zemljišta.
Jedinice lokalne samouprave i gradovi imaju točne podatke o zemljištu kojim raspolažu jer su te podatke trebali već odavno dostaviti u apz.

Steff

Aktivni član
Tu od
23 Pro 2010
Poruka
487
Dali se gdje na internetu može pronači podatak o državnom zemljištu, tj. tko ima u zakupu određenu poljoprivrednu parcelu u vlasništvu RH ?

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,032
To i mene zanima...isto tako vidim da dosta državne zemlje je u služnosti Plinacro-a d.o.o i uredno se obrađuje i u poticajima je...
Isto sam vidio da dosta zemlje koja nije u sustavu poticaja je pod nekakvom ovrhom...da li se zemlja pod ovrhom može uzeti u najam?ima tko takvu situaciju?

Najnoviji postovi

Na vrh