• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Elektricni pastir na pletenu ogradu

lovrob

Novi član
Tu od
20 Stu 2021
Poruka
5
Pozdrav ,
dali je moguce spojiti elektricni pastir na pletenu ogradu visine 1.5 m duzine 700 m ?
Imam takvu pletenu pocincanu ogradu oko kuce i problem su divlje svinje , pa da ne provlacim zice za pastira samo bi spojio na ogradu.
Hvala
 

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
3,856
Ako je dignuto od zemlje može.
Slično imam ja,samo pletena žica je s vanjske strane,a s unutarnje strane sam stavio 2 reda žice od pastira i izolatore na isti stup;)
 

lovrob

Novi član
Tu od
20 Stu 2021
Poruka
5
Hvala na odgovoru , nije podignuto od zemlje :( morat cu provlaciti zice onda . Ali onda te zice nesmiju dodirivati zicanu ogradu prepostavljam ?
 

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
3,856
Tako je,nesmije dodirivati tu žicu.
Ipak,neznam ni kakve imaš stupove(metalne ili drvene),pa i preko stupova može doći u dodir sa zemljom pa to nebi funkcioniralo.
Najbolje izolatore na drugu stranu i provesti žicu,tak je ipak po meni najbolje.
 

lovrob

Novi član
Tu od
20 Stu 2021
Poruka
5
Da stupovi su metalni , na drugu stranu to znaci sa vanjske strane zice od kuda dolazi divljac ? Dali je moguce sa nekim izolatorima pricvrstiti zicu na postojece metalne stupove ?
 

vidanje

Aktivni član
Tu od
18 Pro 2016
Poruka
151
Parče okiten creva pa na njega žicu a zasatafis ga na stub a možeš oblepiti izolir trakom puta na traku žicu
 

Pjero

Dobro znana faca
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,298
Koliki je razmak stupova? Dali je donja žica do zemlje dovoljno nategnuta?
Ako je mreža dobro postavljena, ne treba pastir.
 
Posljednje uređivanje:

lovrob

Novi član
Tu od
20 Stu 2021
Poruka
5
Stupovi su na 3 m i zica je do poda ali je zica na nekim mijestima popustila i zahrdjala . Provuci cu po cijeloj duzini novu zicu i 2 reda ppo donjoj strani , u razmaku pd 10 cm , dobro zategnuti i to bi trebalo biti dovoljno . Hvala na savjetima
 

Pjero

Dobro znana faca
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,298
I ja sam imao takav problem, svinja ti neće srušiti ogradu, već je može dizati nagore i provući se ispod. Nos divljoj svinji ima funkciju kao kramp. tako da do zemlje stavi deblju zicu, i napni sa španerima. Možeš i dodatno osigurati sa jednom bodljikavom žicom do zemlje, pričvrščenu na dionji dio ograde.
 

Najnoviji postovi

Na vrh