• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

elektro magnet ili neki drugi sistem za upravljanje...?

zivisic

Član
Tu od
1 Ožu 2011
Poruka
727
Drustvo sretan vam Uskrs!
Ima li ko kakvu ideju od cega bi mogao koristit nekakav sklop, elektro magnet ili motor sa nekavim senzorima...da mogu s time ukljucivat 3 stupnja, 0, 1 i 2.
Konkreno, radi se o mehanickom reverzeru na bageru...koji se vrlo lako salta na mjenjacu, ali zbog kompliciranog sistema poluzja...nije najbolje u kabini....nije grozno, ali kad sam probao na mjenjacu...sokirao dam se kako je tamo dobro:)
Ja bi to stavio na prekidac, s malo elektronike cisto da zahtjeva stiskanje kvacila...i eventualno da ne dozvoli promjenu u pokretu.
Ali ne znam od cega nac takav el.magnetni sklop...1 i 0 nije problem ali 3 stupnja?
Prihvatljivo mi je 12 i 24v
Hvala
 

zivisic

Član
Tu od
1 Ožu 2011
Poruka
727
Nista sajle...samo stroja ili zrak dolaze u obzir
Zelim omat komandu na jojsticu na prekidacu
Nije ovaj mehanicki sistem toliko tezak...nego me iznenzadilo koliko je lagano na mjenjacu direkt.
I onda se rodila ideja da to stavim na prst, jer tako ne moram dizat ruke sa jojstica za promjenu smjera
 
Na vrh