• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Elektroinstalacija LABIN SUPER SPECIJAL

draza

Aktivni član
Tu od
23 Stu 2013
Poruka
355
Električna šema za LABIN SUPER SPECIJAL (sa farovima dugim i kratkim svetlima i sirenom)
1733760194018.jpeg

draza

Aktivni član
Tu od
23 Stu 2013
Poruka
355
Stara električna šema od pre oko 50 godina za LABIN SUPER SPECIJAL (bez svetla niti sirene)

1733760623565.png

julij cezar

Član
Tu od
28 Tra 2024
Poruka
43
Dinamo starter je v jednom i elektro pokretac in punjac akumulatora. Stari torpedo vanbrodski motori su imali tako rjesenje, pa i piaggio ape car i drugi. Ovaj dinamostarter ima pogon preko remena, treba jos jedan rele za start in regulator dinama. Imas na internetu puno toga in na youtube samo upisi dinamotore in goldoni superspeciial.

Pa i delompresor treba na poklopcu ventila od motora, jer motor za pokretanje nije tako jak. Ovak sistem ke dobarako nimas puno potrosnje struje jeri puni loše nego alternator

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,035
Pozdrav, nekada je traktor Kararo, sličan Tomi Vinkoviću imao tzv. "dinastart", tako smo ga mi zvali. Imao ga je jedan djed od mojeg susjeda i poznanika iz djetinstva, dakle davno.
Pamtim da sam i to njima servisirao. Imao je u istom statoru dva pola debelog namota, za potrebu startovanja motora i dva pola, namotaja od tanke žice, kao pobude dok je radio kao generator.
Imao je kutiju sličnu starinskom regleru, ali s više priključaka za žice. Prijenos na motor je bio preko remena, a za dekompresor zaista nisam siguran.
Ako ga imate na raspolaganju onda je to za vrijeme današnje lijepa zanimljivost, za mnoge mlade zaljubljenike u tehniku. Ako imate postavite koju fotku molim :ppozdrav:

julij cezar

Član
Tu od
28 Tra 2024
Poruka
43
Kupio sam jedan sjeban labinc sa zadjim trapom kao traktor. Sada to popravljam, kad zavrsim, ocu staviti kakvu sliku. Za sada izgleda zalostno, ali nadam se da ispadne dobro.

Na vrh