• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Elektromotorna pumpa- servis i funkcionalnost

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
Vodi racuna ako deklove rastavljas jer su krti. Trokraki radapciger i polako i osovine se moraju ispolirati sa uljem da lakse izadju iz lezajeva.. Ako su dobri lezajevi kad startujes motor i necuje se nista nemoj dirati.

Tomislav523

Član
Tu od
30 Kol 2010
Poruka
596
Vec sam ga rastavio sve je islo glatko :D

Sad se dajem u potragu semeringa ...jer stvarno ne znam gdje naci ovakav semering s obzirom da sam iz Splita... :frown:

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
Slikaj ga jer standardni semering se moze naci svud.Ako je keramicki [pakung] takozvani kod vas neznam gde mozes a kod mene u susednom gradicu ima sve za te pumpe i sve tipove tih pumpi posto ih vise vrsti ima.Meni pesak zeza i izjede kucista tako da 10 god i nov. Prosle godine zamenuli nov ali italijanski motor 1,4kw a severova pumpa identicna. Samo sto mislim da italijan je izgleda kinez

Tomislav523

Član
Tu od
30 Kol 2010
Poruka
596
I ovaj moj je keramički ...:icon_question:

Evo nekoliko slika od njega:

IMG_2444.jpg

IMG_2445.jpg

IMG_2446.jpg

IMG_2447.jpg

Ja nemam problema sa pijeskom kod mene pumpa crpi čistu vodu ali najveci rpoblem pumpi je bio što nije radila posljednjih cca 15 godina ...a kada je zadnji put ugašena radila je tip top ..pa je ja sad malo kao renoviram ... od stajanja je pumpa zaribala itd pa sad to malo treba proradit prominit semering itd ... :D

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
Da to je keramicki semering ili pakung kako ga kod nas zovu. Kod nas kosta oko 5eur otprilike jer neznam tacnu cenu posto sam pre 4 god ga menjao na pumpi.Ali je nepovratni ventil napravio sranj.... i izgoreo i motor i stopila se pumpa. Radio na suvo ko zna koliko.Delova kod nas ima a kako ces tamo naci neznam ,jedino izguglati podatke servisera ili prodavnice neke. Ovde nece da salju bilo gde van srbije a i kostalo bi previse postom Taj deo unutra opruge sto naleze na rotor je od keramike ,mada ima i bakelitnih. Ako je beo materijal onda je keramicki prsten u pitanju

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
ovome možda ništa ne fali ..samo očisti površinu gdje naljeđe na peraju ..eventualno o-ring gdje brtvi uz osovinu ..a i nju treba dobro pripremiti ..ineče ništa ni od novog "semeringa " ...

Veličina je tu negdje , probaj od IMT-a ,?

Tomislav523

Član
Tu od
30 Kol 2010
Poruka
596
Pogledat cu ovih dana u končara .. možda se nađe ...

puki, vec sam isprobao ovoga i nažalost popušta ...ali kad je vec pumpa otvorena to mjenjam ..jer kao sto sam rekao namjeravam piturat kuciste pumpe , a ako bi isao pituranu rastavljat sigurno bi kacavidom oštetio pokoji dio i to ne bi bilo to ..zato promijenit cu ga pa makar ga morao naručivati iz inozemstva :/ :p

Pozdrav

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
Ako i pronadjes uzmi 2 komada da se opet nebi bilo zezancije i nije lose ni turbinu imati u rezervi. nije to sve uopste skupo bar kod nas .turbina oko 7-8 eur bila

Tomislav523

Član
Tu od
30 Kol 2010
Poruka
596
Aha ..hvala vam na savjetu .. iako je ova moja turbina i dalje dobra ..tj nije nagrižena korozijom nju cu ostaviti a kupiti jednu za rezervu i naravno dva semeringa

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
turbina se zajede tu gde pakung [semering] naleza na nju vecinom pa hoce zezati.I nekad sa strana se vidi da je oslajfana i bude tanja. Ali to ipak treba vremena i rada ,ali nije lose imati u rezervi. Da smo blize mozes sta hoces naci za sitne novce. Imam 2 kompleta za delove i srecom jedan motor da se da iskoristiti za nesto drugo

Najnoviji postovi

Na vrh