C
cerim
Guest
http://eu-je-prijevara.net84.net/banneri/letak_eu_brojke.jpg
......šta nas čeka kad dođemo u Eurpou.....
......šta nas čeka kad dođemo u Eurpou.....
A cuj, na ovo ti mogu reci sljedece - kako vlada siri svoju propagandu, naravno uljepsanu i bajkovitu tako i koekakvi pojedinici i grupe sire svoju, naravno ocrnjenu i nerealnu. Kao i uvijek istina je negdje u sredini.
Evo npr. tocka 18. Nije EU nazvala zemlje PIIGS-a tako, vec kojekavi "pametni" analiticari i ekipa iz agencija za dodjelu rejtinga (koje su americke), pametni novinari. Drugo, zasto je navedenim zeljama dug tako porastao - imale su pristup jeftinim kreditima koje su masovno uzimali i zivjeli ljepo na racun toga, umjesto da su ih pametno usmjeravali u razvoj. Grci su zivjeli valjda duplo bolje od Nijemaca, a realni standard bi im valjda trebao biti kao i nama, ako i takav. Jbg. vlada davala novac, ovi bili presretni i birali takve vlade. Sada kada je dosao kraj tome, svi u cudu, bune se, razbijaju itd.
Trece, Hrvatski dug je u zadnje 3 godina porastao, cini mi se, 50-ak posto u odnosu na prije (znaci i bez EU), sada je blizu 60 posto. Inace, EU je donijela propise (ili ce ih ubrzo donijeti) da javni dug ne smije biti preko 60% i toga ce se morati svi pridrzavati, znaci nije da te EU sili da se zaduzujes i baca te u sve vece duznistvo.
Tocka 3 - ako je istinita, a sumnjam da je, cija je to krivica, nasa ili od EU?
U vezi tocke 7 - da, mi u HR bas imamo sta pametno reci na zakone i pridrzavanje istih, sto se moze vidjeti u svakodnevnim aferama od politike, sporta, javnih tvrtki pa sve do malog covjeka.
10 - ma da, sigurno ce se donositi odluke u vezi prodaje hrvatskih nacionalnih bogatstva, a mi cemo morati bespogovorno pristajati.
11 - glupost, starnci od 2009. mogu kupovati nekretnine pa ne vidim da su nahrlili u stotinama tisuća kod nas. Nije EU natjerala Vijetnamce u Poljsku, koja BTW ima oko 40 mil stanovnika
itd, ne da mi se vise.
Sta sam jos procitao nedavno, mi cemo za godinu i pol morati dati EU cca 850 mil eura, a mozemo povuci 2,5 milijarde. Ne znam jel ovo istina, nisam provjeravao. Ovu lovu koju moramo dati, dat cemo svakako. Ovo koju mozemo povuci, veliko je pitanje koliko cemo povuci. Tko je ovdje kriv, EU ili mi? Tko je kriv sto mi sve ovo godine izvlacmo 30-ak posto predvidjenih sredstava iz EU fondova, EU ili mi?
Tko got pise ovakve stvari, pise gluposti i radi si medvjeđu uslugu. Ako je protiv EU i zeli "otvoriti oci" i drugima, to je OK, ali onda treba pisati stvarne cinjenice sto nas tamo ceka,a ne ovakve senzacionalisticke gluposti.
Koliko ja vidim ti se fairplay nisi u životu baš nešto naradio u poljoprivredi pa bih iz svih ovih postova što pišeš mogao zaključiti da radiš za vladu na promociji i reklami za ulazak RH u eu.
Stoga, kad već ove negativne (ali realne) informacije o stanju u eu ne možemo vidjeti ili pročitati u velikim medijima (zbog cenzure), pusti nas da razmjenjujemo te informacije ovdje, a ti odi piši negdje drugdje.
više me smeta to što internetom kruže jedne priče, a mediji pucaju druge priče... e sad, ja sam pomalo skloniji vjerovati ovim stvarima "ispod tepiha" nego onim što se vrte po 90x dnevno na tv programima... tv reklame riktaju kako im paše, a internet ne mogu kontrolirati i tu svatko tko nešto zna, može slbodno objaviti bez ikakvih posljedica...
bojim se da smo mi već u EU, a da je ovaj referendum samo mazanje oči...
s kim god sam pričao, ljudi će glasati protiv!
samo su 2 čovjeka rekla da će glasati za... jedan radi u banci (stranoj) a drugi u državnoj upravi...
osobno, kad malo pogledaš bbc-eve ii cnn-ove ili neke strane reportaže, onda se malo zapitaš šta i kako to ide...
na sajmu sam razgovarao sa slovencem koji e bavi poljoprivredoma... kaže da se puno malih gospodastava zatvorilo i da je ostalo samo par velikih igrača u tom mjestu!
stric u njemačkoj kaže da švabe guraju euro i hoće nazad svoju marku... da im nije nikako dobro!
a mi smo ni crno pod noktom naspram njemačka, mi kad budemo cvilili, samo će slovenci morat malo jače zajaukat da se mi ne čujemo...
ja sam ne za eu!!
Roko zaboravio si napisati političari treća verzija :|više me smeta to što internetom kruže jedne priče, a mediji pucaju druge priče... e sad, ja sam pomalo skloniji vjerovati ovim stvarima "ispod tepiha"
više me smeta to što internetom kruže jedne priče, a mediji pucaju druge priče... e sad, ja sam pomalo skloniji vjerovati ovim stvarima "ispod tepiha" nego onim što se vrte po 90x dnevno na tv programima... tv reklame riktaju kako im paše, a internet ne mogu kontrolirati i tu svatko tko nešto zna, može slbodno objaviti bez ikakvih posljedica...
bojim se da smo mi već u EU, a da je ovaj referendum samo mazanje oči...
s kim god sam pričao, ljudi će glasati protiv!
samo su 2 čovjeka rekla da će glasati za... jedan radi u banci (stranoj) a drugi u državnoj upravi...
osobno, kad malo pogledaš bbc-eve ii cnn-ove ili neke strane reportaže, onda se malo zapitaš šta i kako to ide...
na sajmu sam razgovarao sa slovencem koji e bavi poljoprivredoma... kaže da se puno malih gospodastava zatvorilo i da je ostalo samo par velikih igrača u tom mjestu!
stric u njemačkoj kaže da švabe guraju euro i hoće nazad svoju marku... da im nije nikako dobro!
a mi smo ni crno pod noktom naspram njemačka, mi kad budemo cvilili, samo će slovenci morat malo jače zajaukat da se mi ne čujemo...
ja sam ne za eu!!