• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Fermentiranje

zlikovac13

Novi član
Tu od
10 Kol 2015
Poruka
1
Pozdrav narode. Stigao sam na forum jer je očito nesto krenulo na lose pa mi treba pomoc.
Dakle, pokusao sam fermentirati voće i povrće.. ne toliku u cilju dobivanja alkohola koliko sam na umu imao dobiti nekakvu stabilnu 'pastu' od njega.

U nekoliko sam plasticnih kantica razvrstao jabuke, ciklu, mrkvu i nešto češnjaka. Cilj je bio dobiti pastu/umak/sok kojega bi mogao koristiti ove zime pri kuhanju.

Preporučen mi je bio VINOBRAN kao sredstvo koje ce stabilizirati mošt dobiven mljevenjem povrća. Sada sam desetak dana u fermentaciji i nisam zadovoljan mirisima. Vinobran očito nije zaustavio sve 'loše' bakterije.. iako me buni to što mošt izgleda jako zdravo. Dakle nema pljesni ali miris nije baš primamljiv.

Pa da ne razvlacim previse s pitanjem, gdje sam pogrijesio i sto sam jos mogao uraditi da osiguram fermentaciju?

Sve povrće je na sitno mljeveno kroz mašinu za mljevenje mesa. Trenutno jedino mrkva miriše odlicno dok ostali imaju miris po smrdljivim nogama (možda vinobran)?

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Da li je fermentacija stala ili još traje?

Poslano sa mog VOYAGER2_DG310 koristeći Tapatalk

Najnoviji postovi

Na vrh