• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

FILM ! Budućnost hrane

Njoko

Aktivni član
Tu od
9 Lis 2010
Poruka
1,635
Ovo je puno bolji dokumentarac,povrće,meso sjeme made in SAD ali bome i EU
[YT]http://www.youtube.com/watch?v=w6wxsrKKfBY[/YT]
 

Kićo

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2008
Poruka
1,807
Gledo sam ovo na TV_u nedavno. Što reći, koju poruku poslati? Jao nama s njima a to ce jako brzo doci i kod nas.
 

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
Ma nema čovijek rjeći za takve filmove ,stvarnost nam je loša, budučnost crna ali ja vjerujem u onu da svjetlo mora nadjačati tamu,nisu bez vraga sva ova tornada i katastrofe što drmaju Ameriku,samo ovi bogati oligarhi su uvijek na sigurnom ali i oni malo po malo skvikavaju daleko od svega u svojim milijardama,vjerujem da bude mali čovijek i zdrav razum uspijeli pobjediti taj žderački organizam ukorjenjen u raznim multinaconalnim kompanijama:(punch)::(punch):
 

Ivan01

Član
Tu od
28 Tra 2012
Poruka
72
Dečki treba se boriti protiv toga, znači sijati naše autoh stare sorte ..eto tako, a ne američka i kojekakva sranja GMO itd. Nadam ste da ste svi izvukli pouku iz filma. pozdrav ekipa ;)
 
Posljednje uređivanje:

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,529
gledam one američke i kanadske farmere pa ne vjerujem što vidim...dođu na tvoju zemlju i još te jebu u mozak...
a nebi mene dugo...bar tamo znaju što privatni posjed znači, pa makar sa snajperom na krovu danima čeko nekog da neovlašteno uđe na moje...
 

Adis90

Član
Tu od
3 Tra 2010
Poruka
691
Kako su se implementirali u državne organe :)

zalosno ali budi siguran da to mozda ima u manjem obimu kako u hr tako i u bih pa i srb.

Dečki treba se boriti protiv toga, znači sijati naše autoh stare sorte ..eto tako, a ne američka i kojekakva sranja GMO itd. Nadam ste da ste svi izvukli pouku iz filma. pozdrav ekipa :)

ovo takodje podrzavam i nastojima bas da sijemo starije autohtone sorte ne samo zitarica i povrtlarstva nego saditi i autohtone vocke.

0:58:28 Da zapamte ćemu služe poticaji.

po meni su poticaji naj veca glupost,izmislili su ga bas oni koji veze s vezom o poljoprivredi nemaju a naj vise poticaja poberu oni sami,daj mi pravu zagarantovanu i normalnu cijenu i otkup mog prizvoda pa mi poticaj ni ne treba.

gledam one američke i kanadske farmere pa ne vjerujem što vidim...dođu na tvoju zemlju i još te jebu u mozak...
a nebi mene dugo...bar tamo znaju što privatni posjed znači, pa makar sa snajperom na krovu danima čeko nekog da neovlašteno uđe na moje...

vjeruj da bi dosta nas sa balkana tako postupilo ali nemaju oni "muda"kako se prikazuju svijetu da su face,.
bar kod njih mozes imati oruzije kako i kolko hoces,

toliko sam zgrozen filmom da sam reko ni na jednodnevni izlet ne bih u SAD,.
 

Njoko

Aktivni član
Tu od
9 Lis 2010
Poruka
1,635
Ta stvarnost je tu oko nas a kada uđemo u Eu to se bude i ostvarilo.
Lijepo je u drugom dokumentarcu mali farmer rekao što krave moraju jesti,a što jedu to su počeli i naši farmeri davat pa se polako vide rezultati,afera s mlijekom uskoro i s mesom.
 

Ivan01

Član
Tu od
28 Tra 2012
Poruka
72
Neće se ostvariti ako nebudete sijali i davali umjetnu hranu punu otrova ..onako kako si sami napravimo u Hr tako će i biti niko nam nemože u našoj zemlji naređivati. barem ne meni Ljudi su sami odgovorni ono šta siju i nemože mi niko reći da im je neko naredio pa tako neće ni u budućnosti niko naređivati. SVE ste sami odgovorni
 

Kićo

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2008
Poruka
1,807
Ivan01
ti mozes nesto izbjegavati ili ignorirati ali onog trenutka kad nisi "u skladu sa zakonom" onda nastaju problemi. Jednog dana ove velike sjemenarske kuce progutat ce ove male i onda morampo radit kako oni budu govorili ili necemo nista radit. Oni namecu pravila a na nama je da ih postivamo. Ako recimo za 10 ili 20 godina opstanu recimo samo tri jace korporacije koje se bave proizvodnjom sjemena oni ce se uskladiti i nama ce nametat pravila igre. To bi moglo recimo ovak izgledat:
- sjeme mozemo kupit samo koje oni kazu (druge sorte ne dolaze u obzir)
- zastita uz to sjeme opet koju oni kazu (kao motorna ulja za odredjene aute)
- gnojivo isto tako
- posijane kolicine ce oni odrediti jer netreba im visak
- otkupna cijena opet koju oni odrede
- kvaliteta im nije bitna ako su zadovoljni kolicinom i zaradom (profitom)

Na nama je da se u to uklopimo ili odustanemo. Vec sada naveliko igramo po njihovim pravilima a da toga skoro nismo ni svjesni. Kao da nist drugo nije dobro samo ove najpoznatije marke, sami se reklamiraju i uvjeravaju nas da su samo njihovi hibridi najbolji.
 

Ivan01

Član
Tu od
28 Tra 2012
Poruka
72
Pa nemoraš ti to meni objašnjavati pa ja sam i otvorio temu :) tako da vrlo dobro znam o čem se radi. Gle uvijek je bilo oni koji su slušali i oni koji ne slušaju kako danas tako i u budućnosti ;) svijet ide dalje i dalje se živi..mogu oni svoja sranja nama servirati ali na svojim njivama MOJIM NE. jedino ak hoće neka uzmu čitava polja njive itd pa nek se sami bave rade na poljima al mislim da neće previše su ljeni ;)
 
Na vrh