Meni se sviđaju te karoserije tih čeških prikolica... Nije nam se dalo to prepravljat i slagat tak da smo kupili odam sređenu. Ima jedan rođak tu s niskim drvenim stranicama. Šasija je ista ko na mojoj, samo što ne stane ni pola kao u moju!
dobre su to prikolice, barem sam ja za sada zadovoljan vidjenim.
onaj iz koncanice vise nema nista korisno, a majstor iz brestovca dovozi prikolice u puno boljem stanju.
franc, koliko su visoke stranice na ovoj zeleno-crvenoj? 50+40? koliko vozis na njoj? moze li se znati koliko si dao za nju? moze i na pp.
ona zelena i plava nisu tvoje? zelena je sedmica kako ih zovu, a plava osmica.
jesi ih usporedjivao, trazio razlike u sasiji?
eh te s niskim stranicama nisu baš ni za male bale jer je ona i bez stranica visoka,ali se predura dobra je za velike bale
za zrno neznam, nikad nismo vagali... ali msm da bi stalo preko 10 tona. U jesen sam kod forumaša dine s njom i jednom malo manjom vozio kuruz u zrnu, i same je imao pune zube krenut, a kad sam trebo stat, uključio sam prednju vuču i jos me je guralo, s tim da sam lagano usporavao.
Franc zašto si uključivo prednji pogon ako imaš prednje kočnice na sameu?
moja prikolica ravna pšrenice je vagnula 6t a stalo bi još,vlažnog kukuruza bi stalo sigurno 7t a u tvoju oko 9t jer je malkoc veča nego moja. Kad sam je kupovo prodavač je reko da je 5t a ti si pričo da je tvoja nekih 7.5t ako se nevaram. Ali neznaš dok neodeš u mlin pa dok ju nevagneš.