• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Freza Gramip AT20 i AT30

Risnik

Član
Tu od
12 Ožu 2023
Poruka
60
Poštovanje
Planiram kupiti frezu Gramip AT 30 200 cm. Vidim da je AT 20 slabije konstrukcije od AT 30.
Planiram godišnje raditi 5 bašči ( jedan do dva dana posla ).
Koju planiram kupiti, nije radila 10 sati , AT 30, a cijena je 1500 Eur ( 2016. g. )
Ako netko ima iskustva s ovim frezama, bio bih vam zahvalan ...
Hvala

blackout

Aktivni član
Tu od
1 Ruj 2017
Poruka
443
Radio sam sa AT-20 frezanje 4ha lijeske 3 godine, mislim da za ovo za što ju planiraš koristiti je više nego dobar stroj.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Ne razumijem kaj možeš očekovati od neobrađenog lima i tursko/indijsko/kineskog reduktora..samo probleme

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743
ha i ne baš...naime, godinama već gnjavim at-20 u svim vrstama zemlje, i osim poderanih noževa, nisam imao nikakvih intervencija...

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Ne mogu vjerovati sa uz kupu ima zemlje koja treba ozbiljnu frezu..ako ne zaboravim budem vam poslikal frezu kojoj je štore poravnao prirubnice na kojoj su noževi..

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743
sam obalni pojas uz Kupu je jedna stvar, aluvijalni nanos, to je dovoljno prepisati branom i imaš pepel...ali već 200 metara od korita pa prema brdima, tu ima ciglarske gline, ako izoreš i dođeš 3 dan, možeš samo sjest i plakat kad ju zapeče sunce...

Risnik

Član
Tu od
12 Ožu 2023
Poruka
60
JD 70 KS, novi traktor. Sada imam Maschio od 150 cm, jer sam imao Landinija Mistral. Ipak sam kupio Gramip frezu AT 30 200 cm. Moja Maschio je igračka u odnosu na ovu. Gramip ima lim deblji za 2 mm i reduktor 2x veći. Vidjet ćemo kako će raditi, ali mislim da nebi trebalo biti problema, Moj susjed ima gramip AT 20 180, već 8 god. i nije imao nikakvih problema. Znaci moja Maschio od 150 cm je teška 210 kg, a Gramip od 200 cm ima 330 kg. Vidjet cemo ....
Inače sam slavonac ... ponosni, kad neke zanima ...

to njemu i je uvozno...iz Hrvaške!... 🤭
Ja sam ponosni slavonac ... a sve ljude volim, pa čak i ruse ( samo ime ti kaže ). Živ ti meni bio !!!! ;)

Najnoviji postovi

Na vrh