• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Garažna vrata

Stiv

Član
Tu od
15 Lis 2009
Poruka
147
Pošto mi je puno dati tisuću i nešto eura za garažna vrata, planiram u izradu istih. Vrata bi se ručno otvarala, dvokrilna, ukupnih dimenzija 300x200 cm (znači jedno krilo 150x200).
Okviri od željeznih profila a za ispunu bih kupio panele kakvi se koriste za sekcijska vrata (40-42 mm). Da li je netko radio nešto slično da baci koji savjet?
 
Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,292
Ja sam nedugo radil, pazi samo kod rezanja kak buš gerunge odrezal, i kad variš moraš odnutra prema van, da ti var najmanje potegne. Mada ti bu potegnul sigurno, zato prvo popikaj i polako okolo vari. Jer ak se spiga od varnenja nebuš ih mogel poslje poravnati. Obavezno diagonale mjeri, ali obavezno. Variš sa co2 ili elektro?

Co2...varenje će odraditi kolega kojem je to posao. Taj dio će biti dobro obavljen, više me zanima to umetanje panela i kako ih posložiti da to bude estetski odrađeno i sa unutarnje strane (kada vrata budu otvorena).

da li bi bilo dobro okvir npr. napraviti od L profila, panele sa unutarnje strane posložiti i učvrstiti ih jednostavno vertikalno i horizontalno sa flahom uz rub?
 

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,689
Jesi gledao po trgovačkim centrima za garažna vrata?
Kod njih je znalo biti po 500€ gotova sekcijska garažna vrata sa motorom.
Ja sam to jedno vrijeme ugrađivao i za te novce su bila sasvim ok.
 

Stiv

Član
Tu od
15 Lis 2009
Poruka
147
Ova dimenzija šta meni treba izgleda da ide samo izrada po mjeri.
 

Najnoviji postovi

Na vrh