brle jedno pitanje za tebe i sve koji znaju sa gljivama. Imam jabuke koje nikad ničim ne špricam a već mi ih je pun kufer, pa bi ja izbušio stabla i utpo micelij. Šta misliš dali bi to dalo rezultata i druga ideja mi je imam kraj kuće lozu i tu mi je dosta hlada pa bi dovezao bukvu i isto izbušio i utpo micelij dali bi to dalo rezultata.
Kao prvo imaju drva koja su više i manje pogodna za gljive.Najidealnije je srušiti neoštečeno drvo,jer neoštečeno drvo je relativno čisto i nije zaraženo od gljiva-razarača drveta i bakterija.Vrlo bitna je kora da je čitava jer štiti drvo od prodora mikroorganizama.Drvo se sruši i nakon mjesec-dva se cijepi.Tvrdo drvo kao hrast,grab bukva imaju veliku gustoću što znači da metar kubni znatno teži nego isti volumen vrbe,topole ,johe....znači iz tvrdog drveta je moguće dobiti dvostruko više gljiva,jer se prinos kreće oko 20-30 posto od početne težine drveta.Vrlo pogodna drva,,,hrast,grab, vez......srednje pogodna-joha,topola,bukva,breza,kesten,javor,lijeska,vrba,šljiva,orah......nepogodnajabuka,platana,bor,drijen,bagrem.Utvom slučaju mislim da je bukva riješenje,jer će biti u hladu,(zaštičena od izravnog udara svijetlosti) pod uvijetom da je srušiš i da posjeduje koru.