• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Gnojidba stajskim ili umjetnim gnojivom

ROADRUNNER

Iskusan lik
Tu od
17 Stu 2013
Poruka
1,097
Pozdrav
Nudi mi se stajski gnoj sa dovozom na njivu i rasipanjem po 16 eura kubik sa svjezim gnojem ili 20.euara kubik sa preprhlim suhim gnojem.

Covjek kaze da mi je bolje na njivu na strniste staviti svjezi gnoj nego ovaj truli preprhli jer u njemu ima tekucine, uree i kajjaznam cega jos pa ce efekt biti bolji.

Trebam nagnojiti 4 000 m2.
Kaze da bi stavio 20 kubika na tu povrsinu i da cim prije zaorem da se ne sasusi.

Kakvo je vase misljenje u vezi vrste gnoja i cijene i da li je bolje za tih 400 eura uzeti umjetni gnoj i pognojiti njivu, uzeti svjezi ili truli gnoj?

Hvala
 

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,470
Ja bih radije uzeo taj odstajali jer će svježi puno još izgubiti na svom obujmu. Ali, prvo, to je previsoka cijena i nemaš tu nikakve isplativosti dati 400e za 4000m2. Jedino ako ćeš zemljište koristiti za neki voćnjak, i u tom slučaju gnoj trebaš samo rasporediti u neposrednu blizinu sadnica. Cijene odstajalog gnoja više od 10e po m3 su tema za sebe i znak da je u državi stanje za popizdit.
 
Na vrh