• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

GOLDONI

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,849
Došlo je vrijeme za zamjenu klinastih remena na mojem Goldoniju Star 3050. Stari su 11 god i vide se pukotine s unutarnje strane. Remeni su između motora i ventilatora hladnjaka. Postoji li način da se zamijene bez skidanja hladnjaka?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,254
Pogledaj negdje na usmjerivaču hladnjaka postoje li proširenja za provlačenje remena.
Nemoj ih mijenjati. Tak dobre više nigdar ne buš imel ;)
Pri meni su na oba traktora remeni stari debelo prek 20 let...i više od 2500 vur svaki...

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
4,629
To je i meni majstor rekao kad sam ih htjeo mijenjati :hahah::hahah::hahah::hahah:

Sve više sumnjam da mu se nije dalo skidati hladjak...

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,849
@ZJ,
jesi li pogledal s unutarnje strane? Kod mene se vide pukotine, ali tek kad se remen okrene tak da je unutarnja stran napeta. Prva prepreka za zamjenu je ventilator koji je prvi do remena, a hladnjak je ispred njega. Bojim se veće štete ako remen pukne i uleti između ventilatora i hladnjaka.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,254
Jel remen obični klinasti? Ak je, jel' rezani (vide se niti u sredini), nema veze kaj je spucan, ne bu pukel sigurno.
To mi se još nigdar nije dogodilo da bi klinasti remen pukel; ili je zgorel ili se rastegnul.

Najnoviji postovi

Na vrh