• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Gorenje (Štruc) MUTA

vocarcg

Aktivni član
Tu od
3 Ožu 2015
Poruka
919
Ponovo imam slican problem kao ranije kad sam pisao, na mojoj Muti. Naime, kada stisnem kvacilo traktor uopste nece da stane. Kada je freza upaljena i kad spustim u zemlju onda tek stane, ne znam sta da radim, jer pokusao sam na rucici da stelujem al ne ide... Ima li neko neki savjet?

1.jpg
- poluga kvacila
6.jpg
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,359
Skini motor na tih 6 šarafa (ovi između ploče i mjenjača) i sve ti bude jasno.
 

Dejo0405

Novi član
Tu od
27 Stu 2015
Poruka
8
Gorenje MUTA - pomoć pri identifikaciji modela

Pozdrav svima,

molio bih pomoć oko identifikacije moje Mute. Nažalost tvornička naljepnica je uništena, i od nje je ostao jedino dio gdje piše MUTA :( Ako je potrebno mogu upload-ati još slika.

picture.php

Motor je benzinski IM350. Koliko sam uspio saznati 8KS, pročitao sam ovu cijelu temu ali taj tip motora se spominje možda na dva mjesta. Jesu li to originalni motori ili je to prijašnji vlasnik ugradio?

picture.php

Unaprijed hvala :)
 

Philby

Član
Tu od
21 Tra 2014
Poruka
530
Muta univerzal, stariji tip, polovina osamdesetih. Motor nije original, ali je bolji od originalnog (najvjerovatnije la300 ili aln330wb).
 

Dejo0405

Novi član
Tu od
27 Stu 2015
Poruka
8
Hvala Philby :)

E sad, imam još par pitanja.
Čitajući temu, naišao sam na podatak da se u nekim motorima ulje mjenja već nakon 10 radnih sati, na nekim nakon 25. Pošto nemam nikakve korisničke upute za motor i općenito motokultivator, zanima me sljedeće:

1. Koliko često se mjenja ulje u motoru IM350 (motor je kapaciteta cca 7dcl)?

2. Koliko često se mjenja ulje u mjenjaču?

3. Učestalost izmjene ulja u priključnoj frezi, koliko ulja ide u frezu jer nema nikakav mjerač na čepu? Koje ulje se sipa?

4. Čemu služe ove kopče na desnoj ručki? (slika ispod)

picture.php

5. Imam samo jednu brzinu za frezanje (rikverc), da li i ovaj model spada u one problematične "prebrze" freze?

Evo za sad, a pitanja imam još, poneka su vjerovatno smješna, usudio bi se reći i glupa, ali morate shvatiti da sam totalni početnik što se tiče motokultivatora :(wasntme):
 

Philby

Član
Tu od
21 Tra 2014
Poruka
530
Nije velika količina ulja i ja bih išao na češću zamjenu. Pogotovo što ne znaš kakvih naslaga ima unutra pa bar prvih par zamjena da se malo bolje očisti.
Nemam uputstvo za taj motor, ali ima link za katalog dijelova i gdje šta bude što može nekada zatrebati. :icon_smile:

http://www.hafog.dk/ref.aspx?id=523

Ulje u mjenjaču i frezi se mijenja na 100 sati, SAE-90.
U uputstvu ima tabela koliko ulja gdje ide, te još neke informacije koje te mogu interesovati.

https://www.scribd.com/doc/228336982/Gorenje-Muta-LA300

Desna ručica je od kočnice, a ti zubi služe da blokiraš polugu da radi kao ručna na autu.

Svi modeli mute iz tog doba frezaju u rikvercu jer je osnovna namjena bila košenje i skupljanje sijena. Brzina tolika kolika jeste, i te detalje imaš u nekoj od tabela.

Za ostala pitanja slobodno piši, niko od nas nije u startu sve znao već polako učio od ostalih sa više iskustva.
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,359
Pa davno smo ti rekli da je MT400.
Poslal sam ti i katalog dijelova...
 

vocarcg

Aktivni član
Tu od
3 Ožu 2015
Poruka
919
jeste brate , ali nigdje na netu nista od nje ne mogu naci, u onaj katalog ne pise ni koliko litara ulja ide u menjacu i motoru... pogiboh trazeci na natu o njoj, ali nista...
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,359
Pa jednostavno je: postaviš MTK da stoji horizontalno, pogledaš koliko ga ima na šipki. Nakon toga ga ispustiš i izmjeriš količinu. Ili još jednostavnije, kupiš 3 lit Hipenola 80W-90 i naliješ pola količine. Pogledaš na šipki i postepeno dolijevaš do gornje crte na šipki.

Za motor nađeš uputu na netu ili postupiš na jednak način kao i za getribu. Pretpostavljam da ide oko litru i pol. Ako ima zamjenjivi filter, onda deci-dva više.
 
Posljednje uređivanje:

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
Za menjac mora imati kontrolnu sipku ili viak za nivo., dok na motoru imas merac sipku. u manji motor lda450 ide 1,8L ulja a priblizno bi trebalo i u tvoj ili koji decilitar vise ali to ces po meracu videti.u menjac neznam tacno ali oko 3L verovatno jer menjac je skoro kao kod labina
 
E

el pibe

Guest
Pomoć problemi sa Mutom.Nedugo su se javili problemi htio sam je pogurati iz garaže ali nisam je mogao pomaknuti prema naprijed.Zatim sam je okrenuo na mjestu i odvukao je van u rikverc.Upalio sam je i prešaltao,dosta je zakrčala isprobao sam je voziti u svim brzinama po dvorištu i nije bilo nikakvih problema.Ostavio sam je da radi u leru pola sata jer je nisam koristio od 9mjeseca.Odpeljao sam je u garažu i ostavio tamo.Danas mi je smetala pa sam je htio malo pogurati da je ne palim i ne dimim u garaži.I opet naprijed ni makac.Nemrem je pomaknuti.Ko da nekaj zaštekalo.Za rikverc može normalno.
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,359
Puž ti aksijalno pomiče, pa cvika u pužnom kolu.
Vjerojatno je ispal neki seger ili neka podložna pločica iza njega.
 
E

el pibe

Guest
Fala ZJ.Nebum ja tu niš prčkal jer nisam dorastao mehanici na tom nivou.Nemam ni vizije od kud bi krenul.Jedino se morem nadati da se ni kaj zdrobilo na tom prenosu.
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,359
Ma, ak znaš složiti tamburu, ovo ti je "smoke of the pussy".
Ispusti ulje, skini poklopac i sve buš videl :)
 
E

el pibe

Guest
Sa pužnim prenosom sam se jedino susreo kod napinjača za žice na gitari:icon_wink:.Sumnjam da bu to fejst pomoglo.Dosta sam u gužvi za sad i u radioni i imam nekakve montaže svi nekaj hoćeju.Nebum niš dirao još jen cajt ali kopka me da malo odignem poklopac i vidim kakav je to džumbus nutra:icon_scratch:
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,359
Samo prvo ispusti ulje, jer nebuš nikaj videl :D:
 

Najnoviji postovi

Na vrh