• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Gorski kotar - kako oplemeniti zemljište?

igorovac

Novi član
Tu od
15 Pro 2024
Poruka
1
Poštovani,

vlasnik sam 9.000 m2 blago nakošenog zemljišta orijentacije istok - zapad u Fužinama. Nalazi se između jezera Lepenica i Bajer. Novim prostornim planom navedena lokacija ušla je u sportsko-rekreativnu zonu. Prvo pitanje je da li se na tako kategoriziranom zemljištu mogu baviti nekom vrstom uzgoja te da li mogu primiti poticaje za svoje aktivnosti?

S obzirom da nemam baš nikakvo agro znanje, a za sada nemam niti vremena baviti se obrađivanjem zemlje razmišljam o šumskim nasadama. Moj jedini motiv je staviti zemlju u funkciju, a bit ću zadovoljan ako će jednog dana netko od mojih potomaka od toga imati koristi.

Cijenio bih bio kakav savjet ili razmišljanje kako zemljište staviti u funkciju?

Pozdrav!

Prilozi

• Fužine - zemljište.jpg
    Fužine - zemljište.jpg
    25.6 KB · Pregleda: 13

dejan.d

Aktivni član
Tu od
28 Pro 2011
Poruka
951
Kaj god da posadiš treba čistiti. ja bi prodal jer nemaš znanja ni vremena...

Najnoviji postovi

Na vrh