• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Građevinski radovi

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
2,094
Toliku satnicu ni ja nemam 😲
Pa ti vidi koja je to lova,znači na građevini je većinom radno vrijeme 9 sati nekad je bilo i 10,znači nek bude prosjek po mjesecu ak se ne rade subote (a delaju se i subote)200satix15 =3000tauzenke ,brutto oko4700.
Koja firma daje takvu plaću.

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
2,197
Čitam ovu temu,,,i uglavnom se smijem,, svako vrijeme ima i svoje breme,,,onih davnih godina nije bilo posla a nije se moglo i ići van,,kad ima manje posla a više radne snage cijena rada pada,,,i obratno,,,i vi se tu žalite,,,skupa satnica,,,a Nepalaca i ostalih Azijata puna vam država,,tek kolka bi vam bila satnica da vam rade domicilni meštri, samo da kažem ni kod mene nije bolja situacija,,a evo i zbog čega,,, FB_IMG_1785613843459.jpg

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
31,240
Misliš da takvi stranci nekaj vrijede? Da vrijede, bili bi na zapadu, a ne pri nama...

A taj prokleti zapad nam je uzel najvrjednije: ljude...
...i tak ih mudro iskoristil da bi jednako dobro živjeli i doma...zarade više, ali im zemu na svkom koraku, tak da im ostane isto, a nisu doma, obitelji se ili raspadaju ili raseljavaju

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
31,240
@Deda Marek, nisi delal uredski posel...na to sam mislil...z kravatom ili bez...
Svi to smatraju smetnjom, a to je jednako važan posel kak i onaj izvršni...jer jedno bez drugoga nejde.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
33,086
Hmmmm @ZJ Fali ti jedan jučerašnji jutarnji i jedan večernji post vezan za mene.
Uzalud si ga obrisal ;)

Nemas brige nisam ni mislil odgovarati, napisal sam dost.
Jos samo fali da ti reknem da jesi dodatak jelima (vegeta) i u svaki posel se mešaš pa moraš na satnicu koju planiras platiti dodati.

Samo radi toga sam ti zadnji posel naplatil za kavu mada si ti i dodatak za školovanje i lječenje dodal.

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
3,581
@Deda Marek, nisi delal uredski posel...na to sam mislil...z kravatom ili bez...
Svi to smatraju smetnjom, a to je jednako važan posel kak i onaj izvršni...jer jedno bez drugoga nejde.
E moj @ZJ ,nemaš ti pojma kaj sam ja sve u životu delal. Ne,nisam sedel za laptopom v uredu,moj ured je bil v kabini kamiona. Godine rada za VOĆE VARAŽDIN se odnosilo na proces od sklapanja ugovora s kupcima,nabave robe,prodaje(ambulantno,bez trgovačkog putnika pride),naplate itd. Moj direktor je znal reči,samo 3 stvari moraš imati da bi sve štimalo.
1 robu
2 nalaćenu fakturu
3 peneze (ak nisi naplatil)
Sve se to odrađivalo usput uz vožnju,utovare ,istovare u dućane. Znam ti ja i s papirima delati i pljunuti v šake. A KOKA VARAŽDIN je prića za sebe. Ak vidiš koga od dečki na dostavi,pitaj ga kaj mu je sve posel. Biti šofer,zadnja stavka,to se podrazumijeva da moraš dojti od točke A do točke B. A administracije ima više neg ti v uredu. Tak da nemoj,mogli bi dugo o tome

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
33,086
Misliš da takvi stranci nekaj vrijede? Da vrijede, bili bi na zapadu, a ne pri nama...
Da, sad sam se i toga setil.

Tvoja uzrečica veli ne kudi konja kojeg jahal nisi pa bum ju iskoristil kao primjer.
Tam gde smo zadnju pijaču popili radi jedna Filipinka. (naravno, ti to neznaš jer u birtije nejdeš ili ideš jako rijetko)
Tak pristojnu, vrednu i čistu ženu buš teško u županiji našel. A znam i jednog Filipinca, a čujem da postoji još takvih koji su kod nas zastali.
Tak da.... nije crno sve kaj je dimljeno ;)

goran1985

Dobro znana faca
Tu od
5 Ožu 2013
Poruka
687
Nisu za građevinu ali daleko od toga da su Nepalci loši radnici. Filipinke su dakako br. 1, vrijedne i uredne, idu u crvku... i one će se bez problema asimilirati ovdje, no Nepalci nemaju nikakve šanse. Ljudi im više neće ni iznajmiti stanove zbog loših iskustava nego firma gdje su zaposleni prenamjeni proizvodni prostor. Urednost na stranu ali od većine tih stranih radnika, (koji su u moj kraj došla raditi u mesnu industriju Pivac) jedino Nepalci koće raditi van svog posla tj. u poljoprivredi. I ljudi su zadovoljni njima.
Njima se satnica plaća 7€, domaćim ženskima 8€, domaćim muškima 10€ u radovima u poljoprivredi u mom kraju.

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
6,649
Ako tko zna gdje je ta birtija neka javi toj filipinki da se pripazi dvojice jahača koji bi ju mogli dojti kudit. :unsure:

• Haha
Reactions: ZJ

Najnoviji postovi

Na vrh