Kako to misliš - riješili dim u plasteniku?
Staviš dimnjak na termogen, odrežeš foliju na čelu čeone strane plastenika, kroz nju barem 60 cm turiš cijev od dimovoda van i to je to.
Moj termogen je postavljen na paletama u kutu plastenika - ide na njega jedna cijev koja viri izvan plastenika i odvodi dim izvan plastenika - iako kod plina zapravo dima i nema. I nikada sa se ništa nije dogodilo - rupa je taman tolika da prođe cijev - odrežeš nožem ili škarama na krug - , folija je malo topla - možeš ti napraviti cm ili dva širju od promjera cijevi pa ako se bojiš zagrijavanja folije to potrpati sa kućanskom aluminijskom folijom okolo - tako budeš začepio i sve da ne ulazi hladan zrak, iako je to mizerno koliko bi tu zraka ušlo jer je dimnjak skroz topao. Sa vanjske strane podložiš cijev sa nekim T štapom da se ne vuče prema dolje ili ga veliki snijeg ne pritisne ako preko noći padne, ili da ga ne pomjeri vjetar jaki....moj je sedamnaest godina na mjestu kako je bio, samo se malo nakrivio prema dolje jer je T štap s godinama malo propao u zemlju.
A i bolje je da je malo prema dolje, da ne ulazi kiša u njega.
Inače, nije dobro ako je plinski termogen u plasteniku bez dovoda zraka i bez odvoda dima - mome bratu je jedne godine potrošio sav kisik, krknuo je - ugasio se - i sve mu je smrznulo.
Za ložu ne znam kako ide.