• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Hercules kosilica za travu problem ?

• Temu pokrenuo DarkoPatic
  • Datum prvog posta
D

DarkoPatic

Guest
Posto sam nov na forumu red je da se prvo predstavim i pozdravim sve clanove jer mi je ovo prvi post. Zovem se Darko, po struci sam dipl. masinski inzenjer a bavim se Elektronikom punih 10 god, imam servis televizora i elektronskih uredjaja to volim da radim :). Imam problem i pitanje, imam Hercules kosilicu ovu :

http://www.dodaj.rs/f/2i/AE/YCsPm3M/kosilica-1-glavna.jpg
http://www.dodaj.rs/f/44/k0/2yaK3m5x/kosilica-2.jpg
http://www.dodaj.rs/f/2I/Z4/1vAQbqJ4/kosilica-3.jpg

E sada problem je sto ona ne baca varnicu a bobina je ispravna ovde na slici se ne vidi jer je skinuta. Kako da skinem onaj sraf gore sto se vidi, kakvo paljenje ima i kako da dodjem do platinskih dugmadi?

hodor

Dobro znana faca
Tu od
22 Sij 2013
Poruka
1,750
Pod zamašnjakom nema ničeg.....taj model več duuugo nema paltina, več indukcijski okidač....kako su ustanovio da je modul ispravan....jesi li je probao zapaliti bez žice za gašenje.....

D

DarkoPatic

Guest
Rekao mi je jedan covek sto ima takvu kosilicu, probao je bobinu i rekao da je ispravna. Sta bi mogao da pogledam? Sta je modul, to nisam razumeo ?

hodor

Dobro znana faca
Tu od
22 Sij 2013
Poruka
1,750
Ti motori imaju elektronsko paljenje i taj sklop (modul) u sebi sadrži sve komponenete za paljenje motora.....probaj ga montirat,ali nemoj spajat nigdje onu tanku žicu za gašenje, ako ne proradi onda je definitivno modul kaput

D

DarkoPatic

Guest
Ti motori imaju elektronsko paljenje i taj sklop (modul) u sebi sadrži sve komponenete za paljenje motora.....probaj ga montirat,ali nemoj spajat nigdje onu tanku žicu za gašenje, ako ne proradi onda je definitivno modul kaput

A gde se nalazi sklop modul i kako on izgleda. Stavio sam bobinu nazad, zavrtim magnet pomocu kanapa, probam na masu i ne baca varnicu i dalje ni preko mase ni preko svecice? Kako da ispitam bobinu?

hodor

Dobro znana faca
Tu od
22 Sij 2013
Poruka
1,750
To što ti zoveš bobina to je modul....on ili radi ili ne radi, nema puno mudrovanja oko njega.....tih modula ima ko pljeve i novih koji nisu skupi, a i rabljenih ima svugdje(servisi, oglasnik)...motorje briggs & stratton serija 9 ili 10(3.5-4hp)

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
ispitati je nemozes dok je nestavis na motor i probas.imao sam cini mi se bas takvu od brigsa 3,5. ali je ugradjena proletos drugu. nadji na internetu motobike mislim da imaju skoro sve za ove motore .a salju dostavom. nasao bih i polovnu ali dok ti pronadjem kod servisera kostace samo goriva koliko je ona. ima ovde par servisa.kad stelujes modul stavi izmedju magneta i modula vizit kartu i stegni srafice .to mu je mera i najlakse nastelovati.

Najnoviji postovi

Na vrh