• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Hidraulične kočnice-samogradnja.

A

agt835

Guest
Umjesto mehaničkih stavio sam na svoj AGT hidraulične kočnice.Funkcionira odlično,košta cca.2000kn.
Picture_048.jpg

Picture_044.jpg

Picture_046.jpg

Picture_047.jpg
 

vlč.puknuti

Iskusan lik
Premium
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,641
Re: Hidraulične koćnice-samogradnja.

jednostavno nisam prvi put dobro procitao post .. :oops:
Ljepo / uredno , imam par prigvora ali ako je tebi dobro i meni je
 

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021
Re: Hidraulične koćnice-samogradnja.

lijepo odradjeno
trebo bih to odraditi na svom tomi ali malo komplikovano za onakav tip traktora
 

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Odlično napravljeno! :D
A od čega su ovi cilindri?
Jel bolje koči, jel treba na pedal pritisnut sa manjom silom? Šte se pridobilo sa time?

Imam i pitanje malo off teme. Na zadnjoj sliki gde se vidi hidraulika ima jedna bolcna za kopčanje priključka (topling) na sredini. Kako se to vadi iz rupe.
 
A

agt835

Guest
Cilindri su od kvačila Lade Nive, i primarni i sekundarni. To sad koči odlično, odnosno blokira sa puno manjim pritiskom na pedalu. Inače dok su kočnice bile mehaničke traktor nije mogao stati. Kako se radi o traktoru koji serijski ima okrenut volan unatrag, prizvođač je samo prepolovio polugu (vidiš da je kočnica na lijevoj strani) te nije bilo dovoljno sile da ga zaustavi. Oni su se oslonili isključivo na hidro pogon, a kočnica je bila reda radi. Ja sam pedalu pomaknuo naprijed u kabini i time produžio polugu, a naravno i hidraulika je napravila svoje.
Što se tiče bolcne ona se vadi u stranu jer je ovaj srednji dio gdje su rupe viši, što se na slici ne vidi.
 

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Ajoj, tek sad vidim kad si me podsetijo da je kontra strana, znači kočnica ljevo, kuplung desno. Treba se toga malo naučit vozit :lol: , nemože svako sjest i terat. Ma navikneš se i tako.
Inače ova hidravlika je odradjena za 5!!!
Jel imaš li još koju sliku, ma bilo nekog detajla. Možda kako idu cilindri na polugu kočnica. Ma bilo čega u vezi ovog izuma jer jedam moj prijatelj se puno interesira da bi napravijo kočnice na disk jer radi u jako brdovitom terenu. Ali ak se može ovako postignut dobre rezultate, kako ti imaš, to je puno jednostavnije od diskova.
Inače hvala na odgovoru.

Za bolcnu, razumem za gornju rupu ali donje rupe neide tako, jel. Donje se može samo ak zabolcnaš i kroz onu vanjsku ploču.
 
B

Bobo

Guest
Zar samoja primjetim da je pedala kocnice s lijeve strane?

Sto se bolcna tice, koliko ja kuzim, da su rupe za top link polugu isturene prema van i da nisu u ravnini(dubini) s nosacem poteznice...
 
A

agt835

Guest
Napravit ću kad stignem par slika. Inače traktor nema pedalu kvačila već samo pedalu naprijed-nazad na desnoj strani. Što jače stisneš brže ide, čim pustiš stane tako da je lakši za voziti od običnog. Klipovi cilindara guraju vilicu pakne koju je u mehaničkoj kombinaciji povlačila poluga, tako da tu nije ništa mijenjano.
Što se tiče rupa za bolcn one su paralelno bušene na vanjskoj i unutarnjoj ploči, pa duži bolcn prođe kroz sve četiri rupe. Za moje priključke je dovoljan i ovaj gornji, kraći.
 

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Razumem da nema kvačila pošto ima hidro pogon. Zahvaljujem več sad za slike.
 
A

agt835

Guest
Malo je teško uhvatiti detalj spoja klipa cilindra i poluge ekscentra jer je tijesno. Na prvoj se slici može vidjeti žućkasti bolcn na kojeg je spojena ručna, a prije je bila i nožna. Iznad njega je na polugu navaren flah u kojeg ulazi klip cilindra i to isključivo zato jer je šasija diktirala da cilindri budu toliko više od poluge (ako želiš da stoje vodoravno). Opruge dobiš u Ladinom kompletu. Obavezno trebaju ići dva para cilindara,( jer sa jednim nožnim ne igra) i treba ih međusobno povezati "vagirom" zbog ujednačenog kočenja lijeve i desne strane.
 

Najnoviji postovi

Na vrh