• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Hidraulicni topling

bozic.hrvoje

Aktivni član
Tu od
1 Lis 2013
Poruka
320
U fazi sam kupovine hidraulicnog toplinga 2.kategorije za John deere 2140. Problem je u tome sto svi toplingi koje gledam na strani traktora su siroki 51mm, a meni je rupa na traktoru gdje bi se trebao prikaciti siroka 47mm. Zanima me ako bi uzeo topling sa klatecom glavom i ako bi skinuo glavu sa 51mm na 46mm da li bi to jako oslabilo tu glavu i da li bi to moglo dovesti do pucanja klatece kod rada sa strojevima?

ako bi uzeo hidraulicni topling sa klasicnim kopcanjem, isto bih morao skidati to oko kako bih ga mogao prikopcati na traktor

F100666

Iskusan lik
Tu od
10 Pro 2014
Poruka
428
Ne vidim problem u tome da obrusiš tih par milimetara. Dosta je to jako i nemre baš samo tak puknuti.

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,915
Ja sam svoju obrusio jer mi nije stala... I evo već 2 godine bez problema... Čak sam i malo više nego je trebalo jer me zanjelo 😂

bozic.hrvoje

Aktivni član
Tu od
1 Lis 2013
Poruka
320
Ja sam svoju obrusio jer mi nije stala... I evo već 2 godine bez problema... Čak sam i malo više nego je trebalo jer me zanjelo 😂
da li ste brusili klatecu glavu ili ono oko ?

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,915
Ovako. Ja sam na goldoniju uzeo bez klatece glave.

Morao sam kuglu po širini skinuti za jedno 5 mm jer mi nije stala između prihvatnih ploča ako se to tako zove. Tj. Oko sam morao skinuti kako ti kažeš.

Ali sam ga morao i par mm skinuti iza kućište jer mi je ribalo iza jer je predebelo bilo.

Znači na sve strane sam brusio..

Ali mene nije strah jer mi je tona najviše što ikad kopčam. A topling je kao za 5 tona. Tako bar piše 😂...

Ali mislim da je prihvat na kraju toplinga slabija točka od kraja na traktoru tako da nemaš brige..

Najnoviji postovi

Na vrh