• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Hidraulika

newholland2019

Novi član
Tu od
26 Velj 2025
Poruka
2
Pozdrav ekipa, imam problem na NH TN95VA. Ima ehr i cim se traktor upali podize zadnje ruke i “napinje” ih jer vidim da mi procuri ulje na jednom holenderu tj na podlosci. Dolazili su elektricari da bi ustanovili da je sve u redu, struja dolazi na sve prekidace dizanja i spustanja, dolazi i na špule od spuštanja i dizanja, ali i kad direkt dovedem struju na špulu od spuštanja ona uopce ne reagira. Špule su uredne, jedino kazu da je problem s hidraulikom pa neznam jel itko imao dosad slicnih problema…hvalaa

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,793
Predpostavljas da je problem u elektro razvodniku jel tako. Ako imas strujni krug smatraš da je ispravna špula. Možda i nije možda je neispravna trebaš izmjerit otpor u špuli. Moraš utvrditi dali kad se pusti struja odrađuje mehanički dali se pomjera osovinica- štanjgica razvodnika. Postoji mogučnost da je zaglavila, dobila zazor te ne dolazi u poželjan položaj, dali je špula uredno pričvršćena ili oštećena iznutra. Potrebno je rastaviti sekciju na koju sumljaš( ako je razvodnik od više sekcija i više radnih cilindara).
Dali je problem na jednosmjernom ili dvosmjernom cilindru. Kako su naastali problemi postepeno ili odjednom. Ima t nekoliko stavki na koje moraš dati odgovor. Ako ne utvdiš ptoblem mehaničkog kvara u razvodniku poželjno je simulirati njeegov rad mehanički (podesno rukom) guranjem osovine razvodnika u radne položaje.
ZA sve ovo postoji i odgovarajuće umjeće da prepoznaš šta sevdešava.
Ovo su neke smjernoce. Ako se odlučiš raditi stavi sliku razvodnika da se vide priključci kakva je izvedba.

newholland2019

Novi član
Tu od
26 Velj 2025
Poruka
2
Struju kao problem smo otklonili, otpori na spulama su u redu, jedino ostaje mehanika kao problem….imao sam nedugo prije problem da su mi distributori ostali propustati ulje jer su mi rucice bile dosta tvrde i to sam eliminirao….radila uredno i nakon toga samo podigne ruke cim se upali i ako se ostavi traktor 2-3 dana same padnu

Najnoviji postovi

Na vrh