• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Hidro izvodi

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,676
Hvala hellboy152.
Na razvodniku koji djeluje na vanjske distributere nemam stalnog opterećenja, ali imam na unutarnjoj hidraulici podiznih ruku.
Rasterećenje razvodnika za podizne ruke koristim kad imam dulje vrijeme dignuti teži priključak (npr. malčer u transportu). Onda zavrnem do kraja vijak prigušnice koja regulira brzinu spuštanja podiznih ruku i nakon toga pomaknem za koji mm ručicu za spuštanje tereta. To mi je preporučil trgovac kod kupnje traktora.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
ja pak mislim da to ne radiš dobro jer bi svaka prava hidrulika na podiznim polugama trebala imati šok ventil .za nedaj bog ako tresneš u neku rupu ili ležeči policajac

hellboy152

Član
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
304
Slazem se sa puknutim, mislim da je to potpuno nepotrebno. Hidraulika na polugama jer obicno odovjeni sustav koji samo koristi isto ulje ali njemu je namjena da trpi tlak pa zato postoje sok ventili ili neka druga rijesenja koja to ublazuju.
Prigusnica u svakom slucaju ne bi smjela skroz zatvoriti protok i opet ce taj tlak doci do ventila samo ce mu trebati par sekundi vise nego kad je otvorena.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,676
Hvala dečki.

Puknuti,
jel na traktoru prava hidraulika sa šok ventilom ili nije, pojma nemam. Hidraulika prema tvorničkim podacima ima nosivost na kraju ruka 2300 kg. No, prije bi se digel prvi kraj. Zaključujem to po tome kaj mi se dogodilo s teretom od cca 600 kg koji je imal težište oko 20 cm iza kraja poluga. Kad sam u brijegu prešaltal u nižu, kod jačeg dodavanja gasa se prvi kraj sitnicu odigel. Tek toliko da su se prve gume potpuno rasteretile. Vjerojatno bi se odigel više da nisam trenutno smanjil gas.

Hellboy,
ako je prigušnica do kraja zatvorena, nema prolaza ulja do ventila. Provjereno. No, ako nije, onda pritisak uvijek djeluje na ventil, Jedino kaj prigušnica kod udarca smanji nastalu silu udarca prema ventilu. Možda kao neki nadomjestak za šok ventil.

Iz ove diskusije zaključujem da je najbolje protok kod dulje vožnje prigušiti, a ne do kraja zatvoriti. Do kraja bi bilo korisno zatvoriti jedino kod duljeg stajanja, ako se teret ne može spustiti i tako rasteretiti sistem.

Najnoviji postovi

Na vrh