• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Hladnjak ulja na traktoru

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Re: Hladnjk ulja na traktoru

Zj hladnjak je kao i na svim drugim zetorima od 3511-7745.
Ventilator sa 6 plastičnih pera je gore več 2god otprilike i ne pregrijava se antifriz nikad kazaljka je uvjek na 80°C.Naravno termostat je uvijek unutra.

Ja vjerujem da se ulje nebu pregrijavalo,al zato prvo ide mjerenje u raznim režimima rada,naravno kad bude cjeli dan vrtel malčer ubrdu i po ravnom.

Novi čep getribe sa prihvatom indikatora je napravljen,pa čemo vidjet koliko se grije ulje u getribi.
IMG_20150429_073709.jpg

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,025

Mislim da vi pričate o različitim uljima koje treba hladiti. Jedni o motornom, a Oficir o transmsijskom odnosno hidrauličnom.

Po mojem se ulje u mjenjaču ne bude pregrijavalo, da čitav dan goni samo hidrauliku onda možda da.
Tam je filter vani i nije nikakav problem nasaditi mu gore neki hladnjak ili odvesti ulje nekam dalje u veči hladnjak koji može biti bilo gdje smješten.
Mada ja mislim da za radove koje Oficir misli raditi nema potrebe za tim.

Svejedno me zanimaju rezultati koji budu izmjereni.

tomo001

Član
Tu od
11 Pro 2012
Poruka
447

Nisam baš previše upučen u to, ali znam da mi sused ima dosta problema na Zetoru 9540 dok dela sa roto branama. Pregrijava mu se ulje u getribi jer nema hlađenja tog ulja.

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051

Tako je muha,radi se o ulju hipenol u getribi.
Ja i kolega čemo malčirat i rotobrane terat i bude i balirka i svašta nešto u ljetnom periodu.

Izmjerit ču temp. U sljedečem razdoblju pa čemo vidjet rezultat.

Ako nepe iznad 90°C nejde hladnjak...

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203

Nisam baš previše upučen u to, ali znam da mi sused ima dosta problema na Zetoru 9540 dok dela sa roto branama. Pregrijava mu se ulje u getribi jer nema hlađenja tog ulja.

A kak se manifestira pregrijavanje ulja?
Jel hidraulika ne radi,ili kardan?
Možda je glupo pitanje,ali stavrno nemam pojma...

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,340

Jel to dobro,ili nije dobro,ili je suvišno?
I mene zanima jel potreban intercooler na 90 ks turbo motoru.. i jel to dobro ili ne??

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Intercooler ima značenje unutarnje hladenje,e sad može se zrak hladit ili ulje.
Zetorproksima tvoj vjerojatno ima hladnjak usisnog zraka za motor.

Gogo što je ulje toplije smanjuje mu se viskoznost,gumice i semerinzi kod zagrijavanja i hladenja otvrdnu...

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Intercooler služi za hlađenje zraka poslije turbine jer se zrak tlačenjem zagrijava pa se samim time zrak širi. Onda taj intercooler stlačeni zrak hladi tako da bude što veća količina zraka koja ulazi u motor.

FeLiXxX

Aktivni član
Tu od
6 Pro 2010
Poruka
1,037
Da se i ja ukljucim u temu malo jer vidim da se spomeno 9540 tj ta serija koju ja imam i nema nikakvih problema sto se tice pregrijavanja. Ja imam 8540 i radim po sigurno 10-12 sati kad je sezona baliranja na 35+ temperaturi i nikad ama bas nikad mi nije kardan zasto zbog toga. Istina je da se ulje grije a piso sam vec da se na cat buldozeru ugrije ulje do 130 stepeni al i dalje radi i ne stavra neke probleme. Sigurno da to nije dobro ali do 100 stepeni mu nece bit nista.
@tomo mislim da kod tvog komsije nije problem u ulje nego u lemalama koje su potopljenje u ulju najvjerovatnije da su se potrosile pa kad se ugriju pocinju proklizavat a samim time i griju ulje :smile:

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,638
Oficir...ne mogu nikako odgonetnut gdje idu. Mislim da jedna ide ispod poklopca hidraulike, a druga neznam. Jos pogotovo sto je natjeran do zida u skucenom.

Evo ti jos jedna slika s foruma od prije

http://www.zaslike.com/files/5bb181v19c4bv4yqu0xq.jpg

Sad sam se sjetio da u nekom modu na velikom nh mogu vidjet temp. ulja u mjenjacu tako da bi mogao pogledati. Dao bi ruku u vatru da se najvise grije u transportu. Bar od ovih poslova sto radim posto kardan ne kacim.

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,850

Mislim da vi pričate o različitim uljima koje treba hladiti. Jedni o motornom, a Oficir o transmsijskom odnosno hidrauličnom.

Po mojem se ulje u mjenjaču ne bude pregrijavalo, da čitav dan goni samo hidrauliku onda možda da.
Tam je filter vani i nije nikakav problem nasaditi mu gore neki hladnjak ili odvesti ulje nekam dalje u veči hladnjak koji može biti bilo gdje smješten.
Mada ja mislim da za radove koje Oficir misli raditi nema potrebe za tim.

Svejedno me zanimaju rezultati koji budu izmjereni.

Kaj taj vanjski filter hidraulike ima stalni protok ulja?

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Jel to turbo motor?
Koja marka traktora?

Nakon 2h malčiranja temp. ulja je došla točno na 50°C po ovom sunčanom vremenu.

IMG_20150423_WA0097.jpg

Za sada je vurica za mjerenje ovdje smještena.

Posljednje uređivanje:

Najnoviji postovi

Na vrh