A
angeloflp
Guest
Ja sam novi na ovom forumu,spremam se saditi na 1 he tikve ili bundeve hokkaido i butternut,pa me interesira ,gdje kupiti kvalitetetno sjeme,kolka su ulaganja i ocekivani prinosi
Ja sam novi na ovom forumu,spremam se saditi na 1 he tikve ili bundeve hokkaido i butternut,pa me interesira ,gdje kupiti kvalitetetno sjeme,kolka su ulaganja i ocekivani prinosi
Pa ulaganja nisu prevelika. Imaš dobru i rodnu butternut tikvu od ZKI sjemena. Vrlo je bujna a tikve su zelene a pred berbu narančasto požute i imaju od 2 - 4 kile. Isprobao sam i one čisto žute, sad ne znam kako se zovu, ali manje rode. Za prinos mogu samo otprilike izračunati jer nisam sadio veliku količinu, ali bilo bi negdje oko 25-30 tona po Ha, ove od ZKI-a, a također su i slađe nego one žuto-bijele.
Mogu stajati do proljeća bez problema ukolko su uskladištene na suhom.
Međutim bez sigurnog kupca ja se ni bih definitivno odlučio na ovakvu površinu sadnje.
PS. Ja sam sadio na foliji tako da prinos računam po tome.
Gdje se kod nas može nabaviti sjeme kabocha i hokaido bundeve.. i da li netko od vas zna kako je sa narudžbama i inozemstva što se tiče carine
Ako ne trebaš puno sjemenja kupiš preko ebay-a i dođe ti poštom. Tako radim ja za neke egzotike koje želim isprobati.
Da, imam dogovorenu prodaju pa sam htio malo poblize znati od ljudi koji su to vec sadili kakva su iskustva
Ti imas kakva isjustva?
Evo link sa tikvama i tikvicama pa si malo pogledaj
http://translate.google.hr/translat...?q=ARMOR+F1&hl=hr&biw=1024&bih=643&prmd=imvns
Pozdrav!
Pozdrav, znam da je stari post ali me zanima bavite li se jos tikvama?Da, imam dogovorenu prodaju pa sam htio malo poblize znati od ljudi koji su to vec sadili kakva su iskustva
Ti imas kakva isjustva?
Pozdrav, bavite li se jos tikvama?Molio bih savjet, nekog iskusnijeg, u vezi presadnica tikava. Trebao sam već posaditi sadnice tikava (više vrsta hibrida hokkaido tikava, butternut, muscade de provense...) ali vrijeme baš ne dozoljava. Malo sam se preračunao i sijao u kontejnere prerano (prije 20 dana), sada su već sa potpuno razvijenim trećim listom....a prisiljen sam pričekat do utorka, jer daju jutarnje mrazeve ovaj vikned, a nisam uzeo agril foliju. Dali će im naškodit još ako stoje 5-6 dana pa u zemlju, tj dali će to utjecat na prinos?
I još nešto, jeli cijena od 10 kn/kg ok cijena? Dogovorio sam sa jednom konobom otkup, kao amater, pa nisam siguran jesam li dobro prošao?