• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Honda F650

cerex

Novi član
Tu od
25 Lis 2024
Poruka
11
Prije nekih otprilke 10 mjeseci naletio sam na povoljno na hondu f650 (200 eura), ova honda nema veze sa ovom serijom hondi f600 sto su kod nas. Pokrece je hondin motor g50 mislim da je oko 5ks, ima 3 brze i tri spore brzine kao i rikverc. Duple remenice na motoru i mjenjacu, te za razliku od svih ostalih hondi dva kardana na mjenjacu, jedan kao kod svih drugih hondinih kultivatora i te jedan ispod remenica na mjenjacu jer se kod ovog modela guvernal ne moze okretati a kako bi se skopčala naprimjer kosa. Ovako izgleda relativno dobro ocuvana honda f650 gotovo ne koristena, a slika ispod je moja honda, odnosno na dan kupovine :confused:

honda f50.jpeg Screenshot_20241222_190752_Facebook.jpg

cerex

Novi član
Tu od
25 Lis 2024
Poruka
11
Posljednih 15 tak dana kad uhvatim vremena polako je sredjujem kultivator i dosao sam do struje u sto se bas i ne razumijem pa ako neko zna da mi objasni kako ovo skopčati bio bih mu zahvalan posto je to sve doslo neispravno. Struja je 6 v i iz motora idu dvije žice crna i bijela. Ova crna je pretpostavljam za gasenje motora a bijela za svjetlo. Na prekidacu ima izlaz za četiri zice, 2 za svjetlo i dvije za gasenje motora. E sad ako bi neko mogao da mi nacrta šemu spajanja ili da mi objasni a evo kako to izgleda.
20241222_155606.jpg 20241222_155954.jpg 20241222_155817.jpg 20241222_155806.jpg

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,928
Ova crna je pretpostavljam za gasenje motora a bijela za svjetlo. Na prekidacu ima izlaz za četiri zice, 2 za svjetlo i dvije za gasenje motora.
Tak predpostavljam i ja.
Za gašenje jedna žica sa prekidača (po mojem) ide na masu, a druga strana na crnu žicu.
Za svijetlo bijela na prekidač, a sa prekidača (žuta) na sijalicu ili žarulju, ***** li ga sad kak se to danas više na Hrvatskom zove. Najvjerojatnije light bulb

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,703
Nevezano za temu:
@MUHA, žarulje su žarulje, a sijalice su sve one koje ne proizvode svjetlo iz žarne niti: fluo, LED, bljeskalice ("xsenon")... ;)

...a žaruljiice su vrsta glazbe :ROFLMAO:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,928
Strašno, ja neznam u kakvim krugovima ti živiš i u kakvim specijaliziranim dučanima kupuješ. Ja da sam slučajno tam trgovac ti bi iz dučana mašuč rukama otišel.

Ali, kad dojdeš k meni sve kaj ja velim ti dobro razmeš ;)
Tebi treba pod hitno pritisak izmjeriti jer sam ti ga ja malo napumpal :ROFLMAO:

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,856
Dok su čvarci i masna hrana u pitanju tu nema nikakvih nedoumica, gramatičkih i pravopisnih zavrzlama. :unsure: :ppozdrav:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,928
Kaj si ti lud, ja garantiram da bi se, u nedostatku boljeg, tokarskim moglo naštehati na tanko ;)

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,703
Eto ti prilika da navčiš razliku ;)
U hrvatskom jeziku i stručnoj terminologiji je pravilno onak kak sam gore napisal.
Druga je stvar kaj u školi nitko ne pridaje važnosti učenju vlastitog jezika, pa ne zna osnovne stvari.

cerex

Novi član
Tu od
25 Lis 2024
Poruka
11
Tak predpostavljam i ja.
Za gašenje jedna žica sa prekidača (po mojem) ide na masu, a druga strana na crnu žicu.
Za svijetlo bijela na prekidač, a sa prekidača (žuta) na sijalicu ili žarulju, ***** li ga sad kak se to danas više na Hrvatskom zove. Najvjerojatnije light bulb
Pokusacu tako, hvala.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,928
Eto ti prilika da navčiš razliku
Navčiš. to isto na Hrvatskom deca u školi uče :unsure:

E moj ZJ, naši potomci se nas više nebudu ni sječali a još uvijek budu nepismeni po Hrvatskoj hodali. Naravno. pod uvjetom da budu uopče Hrvatski pripovedali jer nekad su Germanizam koristili, a danas Engleštinu ......

A ja bum i alnaserom i anlaserom u grob otišel... dal od tlaka ili od pritiska je manje bitno.

Mada, tam u tvom susjedstvu je to anaser, na autu batobrane imaju, šarafe očrtaljkom odšarafljivaju, pumplung tišču kad brzine mjenjaju i vozilo u lero stavljaju jer ih nekaj muči tamplomat.
Uparatom vare u nevnoj sobi, kad im izviđači kimber popravljaju.
Apcigerom popravljaju kad im se nulti pover pokvari ili neki šaraf obalavi na neumatskoj sijačici.
Pošto su jako broždareni kad se neosveste i opadnu na balavom terenu jer imaju manerve i pukne im pljučna kost idu kod fitofarmaceuta u treme na rehabilitaciju i šivanje šalova.
Za crtanje po metalu koriste pisaču iglu da bi centar (centimetar) zacrtali, a rupe fur penom ispunjavaju.
Kod hitlera zupčanike rade, jedino neznam kam nose na kroniranje, u koji mivaonik.........
Pa se ja snajdem kaj ljudi misle ;)

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,703
Nije to pri meni... Poglavarstvo je svijet za sebe...
Pri njima se slušaju žaruljiice (zato sam to gore i napisal, mislim da to znaš).

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,703
Nigdar se ne zna...
Morti je netko štel da napravi generalu kroz auspuh... :ROFLMAO:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,928
Nije to pri meni... Poglavarstvo je svijet za sebe...
Pri njima se slušaju žaruljiice (zato sam to gore i napisal, mislim da to znaš).
Nisam ja ni rekel da je pri tebi, a pogodil si na koga ciljam ;)
Par kuča ispod tebe, preko puta. U tom šoru si i ti rasel, možda ste skupa i u školu išli, igrali se skrivača u stavicama kukuruzovine.... nemoj se sramiti kraja u kojem si rasel.
To kaj si bil pametniji i škole završil pa si malo načitaniji od svih skupa suseljana ne znači da buš ih opismenil. Probaj, ali ja znam da nema šanse.
Kak ni mene (y)

Posljednje uređivanje:
  • Like
Reactions: ZJ

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,703
Gle, s tobom se morem zafrkavati, znam da buš kontiral kad god moreš...ali ti bu negdje u podsvijesti ostalo to kaj sam napisal, jer znaš da uglavnom ne pišem baš bedastoće.
Nekima se nemre pomoći...i to je tak. Ne treba se ni truditi to promijeniti.
Ne sramim se, nema škola veze s tim.
Uostalom, mnogi su i bez škole zaradili više neg ja budem ikad...no to meni nije važno.

Odosmo izvan teme...
Žarulja je žarulja, sijalice su sve ostalo...iako to mnogi ne razlikuju, baš kak ije i je, č i ć ...
Život ide dalje, a mi i dalje pijemo loša vina... (rekel bi @zoran89)...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,928
Uvijek bum kontriral, ali ne kad mogu nego kad mislim da sam u pravu.
Tak da se mene promjeniti ne trebaš truditi jer nema uspjeha... nikad me škola nije zanimala pa spadam među te koje spominješ.

Ali i bez te škole ili pismenosti vjerujem da sam pomogel forumašu spojiti sijalicu ili žarulju, ako ju ima ugrađenu na tu Hondicu.
I ako ju upali da se nebu na njoj vozil ko Milan iz Žikine dinastije dok ne nestane benzina :ROFLMAO:

Najnoviji postovi

Na vrh