evo da podjelim iskustvo...
ovde nakon 4 godine tunela, od toga 2 pod slanom vodom,
problemi su najveci na konektorima el.instalacija.
to je jednostavno sve maleno i meko...
Zbog hrdje nismo imali vecih operativnik problema, npr CAT je cijeli metalni i jednostavno se dogodi da nemozes otovrit poklopac motora dok Volvo ima dosta plasticnih poklopaca i nema s time problema, kao ni Komatsu.
Strojevi su kupljeni novi 2013, ja sam bas danas iz znatizelje ocetkao jednu brzu spojku hidraulicnu...to se mozda ne bi ni povecalom vidio proboj korozije na povrsinu, znaci oblik i funkcionalnost nije narusena.
Samo da na rukavice stavis ulja i istrljas je...vecinu toga uklonis.
Vjerujem da radiona moze napravit ciscenja i zastitu, nelose, ali ovde je puno skup sat rada, dok je kod nas jeftin, osim toga, odradjuju strojeve koje moraju vuci na nove projekte i koji se ne mogu isplatit samo na ovome (tunelske busilice, velike utovarivace, dempere)...
Po meni je samo taj sat rada nesto oko cega treba dvojit dal se hvatat ili ne, ali vezano za hrdju mislim da je izvediva sanacija.
Dapace, tvornice sigurno ne koriste kemiju koja se moze koristit pri restauraciji, jer ovo nije najmenski proizveden stroj.
Pitanje je samo kako, pjesak je dobar, sto dirne izbit ce...ali ono sto ne dirne, treba nekako kemijski fiksirat i prekrit, a toga uvijek ima, nikad se ne ocisti savrseno, pogotovo ti slozeni oblici...
tu treba iskustvo reci svoje
Pa kako radite prikolice za gnoj?