1.najbolje je u slojevima da ne "preskacu"Pozdrav, mene jako zanima uzgoj glista i proizvodnja humusa ali neke mi stvari još nisu jasne,
1. Dali se stajnjak i ostali organski otpad dodaje u slojevima na gliste ili se odjednim natrpa na njih koliku smo visinu predvidjeli,
2. Dali stajnjak MORA biti ili gliste mogu proizvesti humus od ostalog otpada
3. Koliko je dugotrajan proces od početka do kraja prerade
4. Koliko se često gliste moraju hraniti stajnjakom
5. Kad kompost odvojimo od glista koliko on mora odležati da fermentira i dali se u tom procesu mora redovito prevrtati i mješati
Mogu li (vole li) gliste prerađivati lišće mislio sam u većim količinama po šumi skupljati list koji je pao na zemlju.
molio bih nekoga tko se razumije u to i tko zna da mi sve to lijepo pomalo objasni handshake):
2.nemora biti samo stajnjak moze i ostali otpad organski osim citronskog voca i ostalog sto je kiselo
3.a proces ovisi kako su legla jaka kakva je temperatura ovisi nama je od hranjenja do hranjenja znaci po slojevima oko 3 tjedna do mjesec dana
4.da naravno stavljas i namoceni karton tako da je skoro kasa malc od trave i ostalo sto imas
5.nije ti to kompost to ti je humus a sto se tice stajanja mi ga uvjek nakipamo na jednu hrpu da izgubi visak vlage i onda ide u mlin a zatim na rotacijsko sito i na pakiranje ili rimfuza
mozes staviti lisce ali moras paziti koje jer kolko znam nevalja orahovo i od johe i neznam sad jos tocno od ces sve nevalja a i nismo s tim hranili