• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

improper

improper

Novi član
Tu od
10 Lip 2015
Poruka
9
pozdrav svima

ja sam krunoslav. prijavio sam se na forum kako bi izmjenjivao iskustva o korištenju sa drugim korisnicima traktorskih kosilica.

ako itko ima neki savjet, preporuku... neka pošalje poruku.
hvala

kupio sam polovnu staru traktorsku kosilicu sa 8ks prije par godina pa sam se iz hobija počeo zanimati za takve kosilice. skupljao sam informacije i iskustva korisnika takvih kosilica pa sam prošle godine kupio drugu novu kosilicu od 17.5ks od firme mtd transmatic pogon. zanima me sve o traktorskim kosilicama, ono kako funkcioniraju, kako je najbolje kositi travu, kakvi trebaju biti noževi za košenje, kakvi za malčiranje, kakvi za bacanje trave u koš... kako je najlakše kositi, kako je najbolje za travnjak, kako je naisplativije kositi, za što se sve mogu koristiti traktorske kosilice, kako funkcioniraju, kakve imaju motore... koliko tešku prikolicu mogu vući ako je pogon transmatic da se ne rasklima pogon, koliko tešku prikolicu mogu vući kosilice sa hidrostatskim pogonom... jel bolja prikolica sa 2 ili sa 4 kotača... kako se kosi uzbrdo, dali se smije brdo kositi bočno, ili se mora kositi uzbrdo i nizbrdo... rekao mi je jedan stari majstor u servisu da baš nije dobro čistiti kosište sa miniwashem jer da uđe voda u ležajeve od noževa jer je jaki pritisak, čak da zna ući voda u hidrostatski pogon pa se ošteti... jel ima neko kakvih iskustava o tome? ja je trenutno čistim sa plastičnom špahtlom, zna li netko neki jednostavniji način...?



ps. ako netko ima malu ralicu na traktorskoj kosilici i koristio ju je zanima me kako to funkcionira. koliko se visoki snjeg može čistiti. neki savjet kako je za najlakše i najbrže čiščenje snjega, i što god još mislite da je dobro znati.:icon_pray:
 

zaja

Administrator
Osoblje foruma
Tu od
16 Tra 2007
Poruka
1,936
Dobro nam došao na Poljoprivredni Forum!

Bok , Poljoprivredni Forum te pozdravlja i veseli se tvom dolasku. :)
 

Najnoviji postovi

Na vrh